Dünyamız o kadar geniş bir alandır ki yüzeyinde milyonlarca canlıyı barındırmasının yanında yer altında da birçok farklı alanda kullanıma uygun olan binlerce değerli taş ve çeşitli madenler bulundurmaktadır. İnsanlar arasında değerli taşlar denildiğinde çoğunlukla elmas, pırlanta, zümrüt, safir ya da yakut gibi yaygın olarak takı eşyalarında kullanılan doğal taşlar ilk akla gelenlerden olsa da daha birçok değerli ve şifalı taş bulmak mümkündür.
Turmalin (gökkuşağı) Taşı
Çoğu yerde Gökkuşağı taşı olarak da yaygın bir kullanım alanına sahip olan bu doğal taşın sertlik derecesi 7 ‘dir. Turmalin taşı doğada mavi, siyah, şeffaf, opağa yakın ya da pembe tonlarda bulunabildiği gibi çoğunlukta rengi gece mavisidir. Turmalinin diğer doğal taş türlerinden ayrılmasındaki en büyük ayırt edici özellikleri prizma yüzeylerinin sahip olduğu uzunlamasına çizgiler, kristal dokusu, sert yapısı ve camsı bir forma sahip oluşudur. 6. hissin güçlenmesine ve negatif enerjinin azalmasına yardımcı olan turmalin taşının yaygın olarak çıkarıldığı bölgeler Kuzey Amerika, İtalya, Türkiye ve Rusya ‘nın orta kesimleridir.
Amazonit Taşı
Doğada saydam ve duru bir görüntüde bulunan amazonit taşının sertlik derecesi 6 ‘dır. İsmi de nehre benzerliğinden dolayı gelen bu değerli taşa çok fazla dokunmak onun doğalında olan açık mavi rengin parlaklığının giderek daha mat bir hale dönüşmesine neden olur. Dikkat yeteneğini büyük ölçüde arttıran amazonit taşının bedensel gücü arttırıcı, ortamdaki negatif enerjiyi alıcı ve özellikle başak ve koç burçları için şans taşı niteliğinde olduğuna inanılır.
Zebercet (peridot) Taşı
Çoğu bölgelerde Peridot taşı olarak da yaygın bir kullanım alanına sahip olan bu taş doğada parlak yeşil ya da saydam şekilde bulunabilir. Camsı bir yapıda olan zebercet taşı Brezilya, Pakistan, Çin, Sri Lanka ve Avusturya ‘da bol miktarda bulunmaktadır. Şans getirdiğine de inanılan zebercet taşı genellikle sinirli ruh halini azaltmak, uyku düzensizliklerini ortadan kaldırmak ve aşırı vesveseyi önlemek için kullanılır.
Lapis lazuli Taşı
Genellikle Orta Asya ‘da bulunan ve en değerli doğal taşlardan birisi olan Lapis taşının sertlik derecesi 5 ‘dir. Doğada koyu mavi, opak, metalik sarı ve yarı şeffaf şekilde bulunabilen bu değerli taş içeriğinde çeşitli silikatlar, kalsit, lazurit ve pirosken gibi maddeleri bol miktarda bulundurmaktadır. Lapis Lazuli olarak da bilinen bu taş enerji verici, tansiyon düzenleyici, stres alıcı ve depresyonu önlemeye yardımcı olması amacıyla kullanılmaktadır.