Anasayfa Alışveriş 2018 Trend Ayakkabıları

2018 Trend Ayakkabıları

20
0
2018 Trend Ayakkabıları

Her yıl olduğu gibi bu yılda hayatımıza giren birçok farklı ayakkabı ve modellerin moda rüzgarı yıl sonuna kadar devam edecek. Bu yılın moda renklerinden etkilenen, bizlere çarpıcı gelip çoğu şeyden etkilenen 2018’in trend olmuş ayakkabıları!

FARKLI RENKLERDE ALIŞILMIŞIN DIŞINDA OLAN STİLETTOLAR

Moda dünyasının en zarif ayakkabı seçimlerinden biri olan bu ayakkabılar, 80’lerde hayatımıza girdi. Her anımıza ve her davetimize uyum sağlamaları, onları en vazgeçilmez tercihlerimizden biri yaptı. 2018 yılının dikkat çekici ve nefes kesici renklerinden etkilenen stilettoların birçok kombinde ve birçok farklı stilde görmek oldukça makul. Rugan, klasik ya da deri görünümlü olabilen bu ayakkabıların bu yıl ki renklerle uyumu oldukça bir baş yapıt niteliğinde! Kadınların aynı zamanda rahat bir tercih olarak bahsettiği stilettoların, renkli ve farklı görünümleriyle kalplerimizi feth etti bile!

AYAKKABILARA DEĞİŞİK GÖRÜNÜMLER VEREN ÇORAPLAR

Tartışılmasız 2018 yılının en çok ses getiren trendi, topuklu ayakkabılarla birlikte giyilen ve kullanılan, her tarzda her renkte olan çoraplardı. Olması imkansız dediğiniz ayakkabılarla bile kullanılmış olan bu çoraplar, çoğu ünlülerin ve ikonların tercihlerinden biriydi. Tepkilere nazaran oldukça sevilen, tercih edilen bir tarz haline gelen bu akım dünyanın birçok yerinde beğenilip kabul gördü. Dünyaca ünlü markaların koleksiyonlarında da bulunan bu trendin etkisi uzun bir süre daha devam edeceğe benziyor.

BÜYÜK TAŞLI VE PULLU AYAKKABILAR

Işıltının her yerde olması 2018 yılının ayakkabı modasını da etkiledi. Normalde abiye ayakkabılarında sıkça gördüğümüz büyük taşlar ve pullar an itibariyle hayatımızın her yerinde! Spor ayakkabılarda bile kullanılan büyük mücevherler ya da ayakkabıların her yanını kaplayan pullar diğer trendlere göre bir hayli sevildi. İddialı olmaları kadar gösterişlide olan bu ayakkabılar sanılanın aksine hayatımızın her anına çabukça uyum sağladı. Biz kadınların ışıltılı ve parlak şeylere olan merakı 2018 ayakkabı modasını da etmilemiş görünüyor.

TÜY DETAYININ FAZLACA KULLANILDIĞI AYAKKABILAR

Bu trendi yukarıdaki ayakkabı trendlerinden farklı kılan, tartışılmasız herkesin ayağında görebileceğiniz bir trend olması. Ayakkabı iplerinde, yüksek topuklu ayakkabıların topuğundan ayakkabı kemerlerine kadar birçok yerde farklı görünümler ve tarzlar yaratılması için kulanılan tüy detayları oldukça hoş ve şık görünebiliyor. Günlük kombininize uyum sağladığı gibi, oldukça nezih ve özel seçimlerinizde de aykırı durmayacak olan bu trend oldukça gıdıklayıcı.

KISA TOPUKLAR

Artık yüksek topukların tam olarak demode olduğunu açıklayabiliriz! Hemen hemen hayatımızın her anına eşlik edebilecek kapasitede olan topukluların topuk boylarının kısaltıması modanın yapmış olduğu en büyük trendlerden olsa gerek. Biz kadınların topukluları giydikten kısa bir süre sonra ayaklarımızın acısına son verecek türden bir trend bu! Ayrıca topuk kısımlarının kısa olması ayakkabının şekil ve model olarak daha göze çarpıcı olması için daha çok ön kısımlarında yoğunlaşmasından dolayı bu ayakkabıların bir hayli zarif olduğunu söyleyebiliriz. Farklı tarzlara uyum sağlayacak bu ayakkabılar 2018’in en sevilenlerinden.

ŞEFFAF-PLASTİK AYAKKABILAR

Şeffaf ve plastik modası birçoğumuza tuhaf gelsede 2018 yılında tam olarak her koleksiyonda var olarak hayatımıza girdi. Çizmelerden, yağmurluklara, çantalardan, topuklulara kadar her alanda kullanılan bu trendin seveni olduğu kadar itici bulanıda oldu. Ama birçok ikonun ve stilistin yardımıyla kombilendiğinde ortaya gerçekten de tarz görünümlerin çıkmış olduğuda bir başka gerçek. Kendini daha çok şeffaf ya da plastik çantalarda kullanılarak ön plana çıkarılan bu trend, 2018 yılının sonuna kadar bizlere eşlik edeceğini belirtebiliriz.

2018 YILININ MEVSİM FARK ETMEDEN AYAKKABILARDA KULLANILAN BEYAZ RENK

Daha önceleri beyazın sadece önemli ve özel davetlerde kullanılan bir renk olarak görülmesi artık rafa kalkmış durumda. Son birkaç yıldır hayatın her alanında ve her kombinde cesurca kullanılan beyaz rengi 2018 yılında ayakkabılarda yeniden karşımıza çıktı. Kış sezonunda siyahtan sonra en çok tercih edilen çizme ve bot rengi olan beyazın, bu sezonda ve yılda da kullanıcılarının artması onu trend haline getirmiş durumda. Her zaman asaletin ve saflığın rengi olarak tanımlanan beyaz rengi, anlamının hakkını vererek kullanıldığı yerlerde çoğu kombini ya da stili yumuşatarak asil bir görünüm kazanmasına yardımcı oluyor.

FÜTÜRİSTİK AYAKKABILAR

Hollywood ünlülerinin spor ayakkabılarında kullanmayı tercih ettiği bu model şimdilerde tüm dünyaya sıçramış durumda. Çoğu kişilerin estetikten ve zarafetten uzak olarak tanımlayabildiği bu ayakkabının seveni olduğu kadar bir hayli nefret edeni de mevcut. 2018 yılında genelde spor ayakkabılarda kullanılan bu modelin rahat olması gibi bir avantajı varken, kaba görüntüsünün vermiş olduğu zıtlıklar şu an bile halen tartışılmaktadır. Birçok markanın koleksiyonlarında kullanılan bir parça olsada, birçok markada bunun moda dışı bir trend ve itici görünmesinden ötürü kullanmadığını açıkladı. Kim ne derse desin fütüristik ayakkabılar 2018 yılının trendleri arasına girmeyi başardı.

Önceki İçerikNeden Muharrem İnce?
Sonraki İçerik2018 Yaz Makyajı Nasıl Olmalı?

YORUM YAP

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz