Anasayfa Güzellik 2018 Yaz Makyajı Nasıl Olmalı?

2018 Yaz Makyajı Nasıl Olmalı?

8
0
2018 Yaz Makyajı Nasıl Olmalı

Yaz aylarında makyaj yapmanın daha zor olduğunu her kadın bilir. Hem güzel ve çekici görünmek için makyaj yapmak, hem de yaz sıcağının olumsuz etkilerine karş o makyajı korumaya çalışmak oldukça zordur. Yaz makyajı rehberi yazımızda, 2018 ilkbahar/yaz makyaj trendlerinden yaz makyajının püf noktalarına kadar birçok detayı bulabilirsiniz. İşte 2018 yaz makyajına dair ipuçları…

2018 İlkbahar/ Yaz Makyaj Trendleri

2018 ilkbahar/ yaz makyaj trendleri, daha çok doğallığın ve sadeliğin ön planda olduğu birçok makyaj stilini bulunduruyor.

Parlak Bir Cilt

Geçtiğimiz sezonlarda kontür uygulanmış makyaj trendlerini sık sık görmüştük. Kontür sayesinde bambaşka birine dönüşen, olduğundan daha ince ve vurgulanmış bir yüze sahip olan kişilerin yüzlerce makyaj videosunu izlemiş ve uygulamaya çalışmıştık. Bu yaz kontürün mucizevi etkisi yerini doğal ve çarpıcı bir görünüme bırakıyor. Parlak, sağlıklı, ışıltılı bir cilt bu yazın en önemli parçası. Bunun için ilk önce cildinize iyi bakmanız ve doğru nemlendirici ürünleri kullanmanız gerekiyor. Sağlıklı bir cilt temelinin üzerine hangi makyaj stilini denerseniz deneyin harika duracaktır. Cildinizin doğal ışıltısını doğala çok yakın makyaj ürünleriyle vurgulayabilirsiniz.

Fazla Parlak ve Işıltılı

Yüzümüze canlılık ve ışıltı katan, trend makyajların vazgeçilmezi olan highlighterları bu yaz daha çok satın almanız gerekebilir. 2018 İlkbahar/ yaz makyaj trendlerinden biri de kontür uygulanmamış düz bir cildin üzerine aşırı hilghlighter uygulamak! Hatta birçok dünyada ünlü isim bu trendi çoktan uygulamaya başladı bile. Özellikle yaz tatili sonrası bronzlaşmanın ardından kullanılan highlighterların etkisi çok çarpıcı olacağa benziyor!

Doğal Kaşlar

Bu yıl birçok farklı ve aykırı kaş tasarımına şahit olduk fakat 2018 yaz modasında kısaltılmamış ve inceltilmemiş kaşların doğallığı da kendine bir yer bulmuş gibi görünüyor. Kaşların bu doğal ve dağınık halini bir nebze de olsa düzenlemek için ise kaş jelleri yardımınıza koşuyor.

Parlak ve Çekici Dudaklar

Ciltte doğallığa dönülen 2018 makyaj trendleri, dudaklarda da doğala yakın tonların ve ışıltılı parlatıcılarla ıslak bir görünüm oluşturmanın tamamlayıcı olduğunu savunuyor. Özellikle nude, pembe, şeftali gibi doğal dudak rengine yakın olan tonların ve parlatıcıların etkisi doğal ciltle kusursuz bir uyum yakalıyor.

Pembe Yanaklar

Doğal bir makyaj, doğal dudaklar, doğal kaşlar… Peki allığımız nasıl olmalı? Tabi ki kontür kullanılmayan, doğal bir makyajı tamamlayabilecek en güzel allık şeftali ve pembe tonlarındaki, doğala yakın renklerdeki allıklar olacaktır. Elmacık kemiği üstüne kullanılan pembemsi allıklar fresh bir görünüm yaratacak doğallığınıza doğallık katacaktır.

Yaratıcı Eyelinerlar

2018 yaz makyaj trendleri sadece doğallık temeline oturmuyor. Göz makyajı trendleri, yaratıcılığın ön plana çıktığı ve alışılmışın dışında birçok yeni modele sahip. Eyeliner kullanmayı seviyorsanız, bu yaz sade makyajınıza çarpıcı bir detay katacak olan farklı eyeliner tekniklerini tercih edebilirsiniz. Geometrik formlar, abartılı sürüşler, göz kapağının üzerinden geçen paralel şeritler… Yaratıcı eyelinerlar bu yazın favorileri olacak!

Parlak Gözler

Hazır göz makyajından söz etmişken, bu yazın dikkat çeken bir diğer trendi olan parlak gözleri de unutmayalım. Göz makyajında doğallıktan uzak olmasına rağmen etkili bir görünüm oluşturan, metalik tonların ve ışıltılı farların tercih edildiği, canlı tonlardan ve simlerden oluşan göz makyajları bu yaz çok moda!

Retro Kirpikler

60’ların ünlü modellerinin makyajını hatırlarsınız: Doğal bir makyajın en çarpıcı noktasını oluşturan, tek tek ayrılmış ve yoğun rimel uygulanmış kirpikler! 2018 yaz makyajında bol rimel uygulanmış ve belirgin retro kirpikler de bulunuyor. Doğal ve sade makyajları tamamlamak ve tüm dikkati gözlerinize çekmek için güzel bir uygulama olabilir.

Yaz Makyajı Nasıl Yapılır?

2018 ilkbahar/yaz makyaj trendlerinden söz ettik; peki doğru bir yaz makyajı nasıl olmalı? Hem doğal görünebileceğiniz, hem de yaz sıcaklarına uygun olabilecek bir yaz makyajı için birkaç ipucu…

Yaz makyajı, korunması ve sabit kalması en zor olan makyaj çeşidi olduğundan altında mutlaka sağlıklı bir cilt olması gerekir. Bu nedenle düzenli cilt bakımı yaparak işe başlayabilirsiniz. Bunun için yaz cilt bakımına dair hazırladığımız diğer yazılara göz gezdirebilirsiniz. Yaz makyajı öncesinde yapmanız gereken bir diğer şey ise yüzünüzü, cilt tipinize uygun bir temizleme ürünüyle iyice temizlemektir. Temizlenmiş ve düzgün kurulanmış cildinize nemlendirici ürününüzü sürebilirsiniz. Nemlendirici ürün tercihinde bulunurken, yaz aylarına uygun olan güneşten koruyucu özelliği bulunan kremleri seçmeniz daha doğru olacaktır.

Temizlenmiş ve nemlendirilmiş olan yüzünüze fondöten uygulama aşamasına geçebilirsiniz. Yalnız dikkat etmeniz gereken küçük bir detay daha bulunuyor: Yaz aylarında sıcağın etkisiyle daha hızlı akabilecek olan krem yapılı fondötenlerden uzak durmanız, makyajınızın daha uzun süre kalıcı olmasında büyük rol oynayacaktır. Cildinize uygun bir tonda olan fondöteninizi fırça ya da sünger yardımıyla cildinize uygulayıp bir süre oturması için bekleyin.

Fondötenler, her zaman cilt kusurlarını kapatmada etkili olmayabilirler. Bu gibi durumlarda göz altı ve ufak cilt kusurlarının bulunduğu noktalara kapatıcı ürün uygulayarak daha düzgün bir görünüm elde edebilirsiniz. Ardından 2018 yazının vazgeçilmezi highlighterınızı kullanabilirsiniz. Burun kemerinin üzerine, elmacık kemiklerinin üzerindeki alana, dudak çukurunuza bol bol highligher uygulayabilirsiniz.

Doğal tonlarda tercih ettiğiniz allığınızı elmacık kemiklerinize ve çok hafif olarak burun ile çene bölgenize sürebilirsiniz. Göz makyajı yapmak istiyorsanız, sezonun trend renklerinde göz farınızı bu aşamada uygulayabilir, yeni eyeliner stillerini deneyebilirsiniz. İstemiyorsanız, rimel uygulamasına geçebilirsiniz. Kirpiklerinizin daha fazla belirgin olmasını istiyorsanız, rimel uygulamadan önce biraz pudra sürerek birkaç kat rimel uygulamasında bulunabilirsiniz.

Doğal bir makyajın tamamlayıcı olan doğal görünümlü dudaklar için, dudak renginize yakın tonlarda seçeceğiniz ruj ve parlatıcınızı uygulayabilirsiniz. Bu aşamadan önce dudaklarınızı hafifçe fırçalayıp biraz pudra sürerek rujunuzun daha kalıcı olmasını ve dudaklarınızın daha dolgun görünmesini de sağlayabilirsiniz. Dudak ürünlerinizi seçerken güneşten koruyucu etkisi bulunan parlatıcıları tercih ederek, güneşin zararlı ışınlarına karşı koruma oluşturabilirsiniz.

Önceki İçerik2018 Trend Ayakkabıları
Sonraki İçerikGuess 2018 Yılı Kadın Saat Modası

YORUM YAP

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz