Tutarsız açıklamalar, gariplikler, terslikler ilişkinizin yakasını bırakmıyorsa sevgilinizi yalan makinesinin yanında halt ettiği bu teste tabi tutabilirsiniz.
1 – Sürekli değişen senaryo ya da hikayeler; Sevgilinizin anlattığı hikayeyi can kulağıyla dinleyin ama içinde sürekli yer – saat ve zaman değiştiren detaylar varsa ve o sürekli kıvırmalara başladıysa yalan testine 1 – 0 mağlup başladı demektir.
2 – Verdiği detaylar ölçüşüyor mu? zekası yüksek olmayan insanlar profesyonelce yalan söyleyemez. Zira yalan yalanı doğurur. Yalancılıkta süreklilik ve detayları örtüştürmek başarı ister. Aynı zamanda da zaman geçtikçe söylenen tüm yalanları hatırlamak imkansızlaşırken detaylar örtüşmez olur. Siz en iyisi mi hem ana fikre, hem de detaylara dikkat kesilin.
3 – Gözler kalbin aynasıdır asla yalan bilmez onlar; Sadece sorun ve tam gözlerinin odağına bakın. Ne görüyorsunuz? Panik mi yoksa ferah mı? Bu esnada kaçınıyor mu, kaşınıyor mu yoksa rahatlıkla size bakabilmeyi sürdürebiliyor mu?
4 – Nabzına dikkat; onu soru yağmuruna tuttuğunuzda nefesi değişerek panikliyorsa beden diline dikkat!
5 – Geç gelen yanıtlar – tereddütlü cevaplar; sorularınıza patır patır hızlıca yanıtlar alabiliyor musunuz yoksa uzun uzun hmmm, eeee gibi mimikler de bu duruma eşlik ediyor mu? Belki de başka bir şeylerle ilgilenerek odağı bozmak istiyor dahi olabilir. Bu durumda ya yeni bir hikaye yazıyor ya da hikayenin sizi rahatsız edecek kısımlarını kırpıyor olabilir.
6 – Ne, soruyu tekrarlar mısın sevgilim; sürekli olarak soruyu tekrarlamanızı istiyorsa zaman kazanmaya çalıyor olabilir. Bu durum en azından kafasında size uygun bir cevap hazırlaması için ona 4 – 5 saniye kazandıracaktır.
7 – Kızarıyor – öksürüyor- terliyor ve sizi suçlamaya başlıyorsa; yavuz hırsız ev sahibini bastırdı misali bazen erkekler bu türlü püskürtme hareketlerine başvurabilir. Eğer partneriniz yalan söyleme hastalığına tam olarak kapılmamışsa ve normalde yalan söyleyemeyen biriyse terlemesi, kızarması ya da öksürük krizine kapılması normal bir durumdur.
8 – Gereğinden az information; ona çok basit bir soru sordunuz ama bir türlü tatmin edecek yanıtları alamadınız. Oysaki o sürekli konuşuyor ama saçma sapan detaylara giriyor örneğin arkadaşının giydiği gömleğin renginden, demodeliğinden falan söz ediyor, bu durumda gerçek bir delili saklamaya çalışıyor olabilir. Verilen çok kısa cevaplarda sizde aynı şüpheyi uyandırmaya yeter. Kısacası tüm varlığıyla ağzından bir şeyler kaçırmamaya çalışıyor olabilir. Bu durumda onunla oturup sakin ve uzunca bir konuşma yapmanın vakti gelmiş olabilir diye düşünüyoruz.