Anasayfa Kültür Kpss Sınavında Çıkması Muhtemel 20 Güncel Soru

Kpss Sınavında Çıkması Muhtemel 20 Güncel Soru

1
0
Kpss Sınavında Çıkması Muhtemel 20 Güncel Soru

KPSS sınavına hazırlanan adayların büyük bir dikkatle takip ettiği güncel bilgi soruları , KPPS sınavında 6 soru gelmektedir.Bizde KPSS sınavına hazırlanan adaylar için güncel bilgiler hazırladık. Hazırladığımız güncel bilgiler soru cevap şeklinde aşağıda verilmiştir.

  1. Rusya’nın Dağıstan Özerk Cumhuriyet’inde Kaspiysk kentinde düzenlen Avrupa Güreş Şampiyonasında 130 kiloda finalde Rus rakibi Vitalii Shchur’u yenerek 8. kez Avrupa Şampiyonu olup ve bu şampiyonlukla Hamza Yerlikaya’ya ait rekoru egale eden milli güreşcimiz kimdir? Cevap: Rıza Kayaalp
  2. Kredi derecelendirme kuruluşu olan Satandard & Poor, 2018 yılının Mayıs ayında yayınladığı raporda Türkiye’nin kredi notunu düşürmüştür. Standard & Poor’un yayınladığı raporda Türkiye’nin kredi notu nasıl olmuştur? Cevap: Satandard & Poor, Türkiye‘nin yabancı para cinsinden kredi notunu: “BB”den “BB-” ye düşürmüştür. S&P görünümünün “durağan” olduğunu b elirtmiştir.
  3. Yunanistan’ın Rodos Adası’nda Nisan 2018’de düzenlenen 2.Dünya Plaj Tekvando Şampiyonasında Poomsae Freestyle kategorisinde yarışarak Dünya şampiyonu olan milli sporcumuz kimdir? Cevap: Kübra Dağlı
  4. EuroCup kadınlar final maçında İtalyan takımı Reyer’e 72-65 yenilmesine rağmen ilk maçtaki 22 sayılık avantajla şampiyon olan Türk kadın basketbol takımımız hangisidir? Cevap: Galatasaray Kadın Basketbol Takımı
  5. 2019 Şubat ayında düzenlenecek olan Para-Tekvando Şampiyonası nerede yapılacaktır? Cevap: Türkiye-İstanbul
  6. EuroCup erkekler final maçında Rus takımı Lokomotiv Kuban’ı 67-59 yenerek EuroCup şampiyonu olan Türk erkek basketbol takımımız hangisidir? Cevap: Darüşşafaka
  7. Rusya’nın Dağıstan Özerk Cumhuriyet’inde Kaspiysk kentinde düzenlen Avrupa Güreş Şampiyonasında Serbest Stil 74 kiloda Fransız rakibini yenerek 3. Kez Avrupa Şampiyonu olan milli güreşçimiz kimdir? Cevap: Soner Demirtaş
  8. Rusya’nın Dağıstan Özerk Cumhuriyet’inde Kaspiysk kentinde düzenlen Avrupa Güreş Şampiyonasında Serbest Stil 125 kiloda Gürcü Geno Petriashvili’yi yenerek 6. Kez Avrupa Şampiyonu olan milli güreşçimiz kimdir? Cevap: Taha Akgül
  9. Rusya’nın Dağıstan Özerk Cumhuriyet’inde Kaspiysk kentinde düzenlen Avrupa Güreş Şampiyonasında kadınlar 76 kilo finalinde Rus rakibi Ekaterina Bukina’yı yenerek üst üste 3. Kez Avrupa Şampiyonu olan milli güreşçimiz kimdir? Cevap: Yasemin Adar
  10. 1 Nisan 2018’de vefat eden Türk edebiyatının usta kalemlerinden şair,gazeteci, oyuncu ve çevirmen olan ‘’Alleben Öyküleri’yle tanınan sanatçı kimdir? Cevap: Ülkü Tamer
  11. 14 Mart 2018’de vefat eden ‘’Büyük Patlamadan Kara Deliklere’’ adlı esriyle ünlenen İngiliz fizikçi ve evrenbilimci, astronom, teorisyen ve yazar kimdir? Cevap: Stephen Hawking
  12. 2011 tarihinde Kuzey Kore Devlet Başkanlığına Kim Jong, ilk yurt dışı gezisini hangi ülkeye yapmıştır. Cevap: Çin Halk Cumhuriyeti
  13. Ülkemizde Mardin ilimizde keşfedilen bir endemik bitki türü olan halk arasında ‘’süt otu’’ olarak bilinen Latincede ‘’Polygala’’ olan çiçeğe hangi bilim insanının adı verilmiştir? Cevap: Aziz Sancar
  14. ABD Merkezi Haber Alma Teşkilatı olan CIA’nın başına getirlien ilk kadın başkan kimdir? Cevap: Gina Haspel
  15. 2018 yılında Arap Birliği tarafından ‘’Arap Mirası Daimi Başkenti’’ olarak seçilen yer neresidir? Cevap: Kudüs
  16. Uzay ve havacılık sektörlerinin lider marka ve sanayilerini bir araya getiren 25-29 Nisan 2018’de nerede düzenlenecektir? Cevap: Türkiye- Antalya
  17. 20 Ocak ‘018’de başlayan Zeytin Dalı Operasyonunda ilk şehit olan askerimiz kimdir? Cevap: Musa Özalkan
  18. 9-25 Şubat tarihlerinde Güney Kore’de düzenlenen ve Güney Kore ile Kuzey Kore arasındaki gerginliğin azalmasını sağlayan Kış Olimpiyat Oyunları’nın adı nedir? Cevap: PyeongChang Kış Olimpiyat Oyunları
  19. Dünyada devlet destekli ilk sanal parayı çıkaran ülke ve çıkarılan paranın adı nedri? Cevap: Venezuela-Petro
  20. 2019 yılını Türkiye yılı olarak kutlayacak olan ülke hangisidir? Cevap: Japonya
  21. 2020 yılında düzenlenecek olan Dünya Havacılık Oyunları hangi ülkede yapılacaktır? Cevap: Türkiye

YORUM YAP

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz