Anasayfa Güzellik 4000 Yıllık Mucize: Susam Yağı

4000 Yıllık Mucize: Susam Yağı

56
0
4000 Yıllık Mucize: Susam Yağının Faydaları

Günlük yaşantımızda genellikle çayın yanında tükettiğimiz güzelim çıtır çıtır simitlerin üzerinde ve hatta nerdeyse tüm börek, çörek ve tatlılarda kullanılan sofralarımızın vazgeçilmez değeri susam dört bin yıllık tarihsel geçmişiyle sağlık alanında da farklı şekillerde kullanılmaktadır. Eşsiz lezzetinin yanı sıra son derece şifalı bir yağa da sahip olan susam özellikle kişisel bakım alanında da sıkça karşımıza çıkmaktadır. Demirden tutunda, magnezyum, fosfor, bakır, kalsiyum ve çinkoya kadar birçok mineral içeren bu eşsiz tohum aynı zamanda B6 vitamini zenginliğiyle de birçok sağlık sorununa da faydalı olmaktadır.

Susam Yağının Faydaları

Susam yağı denilince özellikle cilt ve saç bakımı akla gelmekte. Son zamanlarda çok çeşitli kürlerin içeriğinde yer alan bu buluş, cildi nemlendirici etkisi, gözenekleri açma, kan dolaşımını hızlandırarak cildi sıkılaştırma gibi etkilere sahip. Saç bakımı için de kullanılabilen susam yağının aynı zamanda dişler ve kemikler için yararlı olduğu da bilinmekte. Faydaları saymakla bitmeyen bu mucizevî yağ bağışıklık sistemini güçlendirici etkisinin yanında kansızlığa karşı da etkili bir besin. Beyin ve sinir hücrelerini yenilerek hafızayı güçlendiriyor, kanser gibi hastalıklara karşı vücudun direncini arttırıyor. Kalp sağlığı için oldukça yararlı, özellikle yüksek tansiyonu ve kolestrolu düşürüyor. Tüm eklem sorunlarına ve romatizmaya çare. Daha ne olsun dediğinizi duyar gibiyim ancak kişisel bakım bölümü yeni başlıyor.

Susam Yağının Saça Faydaları Ve Kullanımı

Güneşten koruyucu etkisi bulunan doğal yağ, aynı zamanda saç derisini nemlendirmek ve saç köklerini güçlendirmek için de kullanılmaktadır. Saç derileriniz pul pul dökülüyorsa, kepek sorununuz varsa mucizeye tanıklık edebilirsiniz. Birçok konuda etkili çözümler sağlayan susam yağını, sirke, kekik, badem yağı ve adaçayı gibi bitkisel ürünlerle harmanlayarak saç diplerine masaj olarak uygulayabilirsiniz. Böylece saçlarınızın canlı, parlak ve dolgun görünmesini de sağlamanız mümkün.

Susam Yağının Saçlara Uygulanması

  • Tahriş olmuş, pul pul dökülen saç derilerini tedavi etmek için hızlı ve basit bir çözüm arayanlar, yıpranmış ve zayıflamış saç tellerinden şikâyet edenler bu kürleri uygulayabilirler.
  • İki çay kaşığı dulavrat otu yağına yarım çay bardağı susam yağını karıştırın ve saç derinize masajla yedirin. Yarım saat sonra saçınızı iyice durulayın.
  • Yarım çay bardağı susam yağına birer çay kaşığı adaçayı yağı ve kekik yağı ekleyerek iyice karıştırın. Yıkadığınız saçlarınıza bu karışımı dip masaj olarak yedirene kadar uygulayın. Birkaç saat saçınızda bekletip saçlarınızı sabunlayın ve bol su ile durulayın.
  • Bir çay kaşığı taze sıkılmış limon suyunu bir tutam tarçın ve dört çay kaşığı susam yağıyla birleştirerek iyice karıştırın. Karışım hiç bekletilmeden saç derisine on dakika boyunca masaj olarak uygulanmalı. Saçınızda yarım saat kadar beklettikten sonra yıkayabilirsiniz.
  • Bu tür uygulamaları yaparken duşta kesinlikle sıcak su kullanılmamalı. Saçlar daima ılık su ile yıkamalıdır. Saç derilerinde iyileşme görülene kadar tüm uygulamaları günlük olarak yapabilirsiniz. Yine tüm kürler günlük olarak kullanılabilir. Buzdolabında saklayabileceğiniz kürler iki ay kadar tazeliğini koruyacaktır.
Susam Yağının Kaş İçin Kullanımı

Kaşlar kadınlar için güzelliğin gösterilmesi adına önemli bir yer tutmakta. Elbette bu güzellik için itina ve bakım şart. Kötü beslenme, hormonal değişiklikler, alerjiler ve dış etmenler kaşların dökülmesine neden olabilmekte. Kaş tüylerinizin ince ve zayıf telli olmasından şikâyetçiyseniz, sizler için oldukça faydalı olacağından emin olabilirsiniz. İçerdiği vitaminler kaşların daha çabuk uzamasını, kalınlaşmasını sağlıyor ve size daha dolgun bir görünüm kazandırıyor. Uygulama oldukça basit; Birkaç damla susam yağını kaşlarınıza parmak uçlarınızla yediriyorsunuz. Helezonik hareketlerle günde birkaç kez yapacağınız bu masaj aynı zamanda kan dolaşımının hızlanmasını ve kaş köklerine oksijen gitmesini sağlıyor. Eğer uygulamayı uyumadan hemen önce yaparsanız gece boyunca cildin susam yağını sindirmesini sağlayabilirsiniz. Düzenli uygulamalar sonucunda kaşlarınızda gözle görülür bir kalınlaşma oluşacağını göreceksiniz.

Dikkat edilmesi gereken husus; alerjik bir reaksiyonla karşılaşırsanız mutlaka uygulamaya son vermeniz gerekmekte.

Susam Yağının Yüz İçin Kullanımı

Vücut sağlıklı bir cilt için karajon maddesine gereksinim duymaktadır. Susam yağında bol miktarda bulunan çinko sayesinde cildiniz yeterli karajonu üretmeye başlayarak sizi canlı ve parlak bir yüze kavuşturacak. Çinkonun yanık tedavisinde kullanıldığı bilinmekte. Aynı zamanda yüzünüzde oluşan çatlak ve kırışıklıklar için de fayda sağlayabilecek çinko alımı için duş öncesinde yüzünüze masajla susam yağını yedirebilirsiniz. Bu doğal mucize, hem cildinizi sıkılaştıracak hem de antidoksan etkisiyle detaylı bir temizlik sağlayacaktır. Etkisini çok kısa bir sürede gösteren bu doğal yöntem, içerisine çeşitli bitkisel yağlar karıştırılarak da kullanılabilmekte. Yarım fincan kadar susam yağı içerisine yarım fincan elma sirkesi ve yarım çay bardağı su ekleyip duş öncesinde on on beş dakika masajla yüze ve cilde yedirilebilir. Uygulama sonrasında cildinizin ferahlayacağına emin olabilirsiniz. Gerek yüzünüz gerekse tüm cildiniz için susam yağı ile kolayca hazırlayabileceğiniz birçok sağlık kürü bulunmakta olup, her uygulama sonrasında tüm cilt sabunlu ılık suyla mutlaka yıkanmalı ve bol su ile durulamalısınız.

Önceki İçerikSevgilinin Yalan Söylediği Nasıl Anlaşılır?
Sonraki İçerikMimoza Ağacı Çiçeği Hakkında Her Şey

YORUM YAP

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz