Anasayfa Alışveriş 2018 Erkek Saat Modası

2018 Erkek Saat Modası

467
0
2018 Erkek Saat Modası

Erkekler çok fazla aksesuar kullanmamalarıyla bilinirler. Ancak bir tanesi vardır ki hiçbir erkeğin reddedemeyeceği cinsten bir üründür: saatler. Markası, büyüklüğü kişinin zevkine ve alım gücüne göre değişse de her erkek saat takmaya hiçbir zaman hayır diyemez.

Gerek kıyafeti tamamlamaları gerekse de başlı başına bir ciddiyet ve şıklık ölçüsü olmaları nedeniyle, aslında kadın erkek fark etmeksizin herkesin en çok tercih ettiği aksesuarların başında saatler gelir. Bu yazımızda ise 2018 yılının trend olmuş erkek saat modelleri ve özelliklerine bakacağız ve böylece eğer aranızda saat almak isteyen varsa modaya uygun bir model de seçebilme şansına erişmiş olacak.

Erkek Girard-Perregaux Saat Modeli

2018 Erkek Saat Modası

Modayı her ne kadar çok büyük saat firmaları belirlese de onların açtığı yoldan ilerleyen bir çok orta ve alt segmentte marka mevcut. Yüksek segmentte markalar denildiğinde aklımıza ilk olarak Rolex, Parmigiani Fleurier ve Girard-Perregaux gibi isimler geliyor. Bu firmalar her iki cinsiyet için de saat üretseler de ağırlıklı olarak erkek üzerinde dururlar.

Bu tür yüksek bütçe ayırmanız gereken saat firmaları 2018 erkek saat modasının vazgeçilmezi ve demirbaşı olarak çelik ve titanyum kasası saatleri belirlemiş. Erkeklerin her daim en çok tercih ettiği ürünlerden olan çelik kasalı ürünler, ortalama 45 mm kasa çapıyla da satışa sunulmuş durumda. Eğer sizin de saate ayıracak yüksek bir bütçeniz varsa yukarıda adı geçen markaların erkek saati koleksiyonlarında genellikle titanyum kasa ve normal büyüklükte saatler bulacaksınız.

Erkek Titanyum Saat Modelleri

Titanyum kasaların yanında daha klasik giyinmeyi seven erkeklerin vazgeçilmezi olan deri kayışlı modellerde 2018 saat modasında geniş yer kaplıyor. Daha ziyade iş insanları, bürokratlar vb. iş grubu için üretilen deri kordonlu modeller de vitrinlerde karşımıza çıkabilecek ürünler arasında yer alıyor. Deri kordonlu modellerde, titanyum kasalardan farklı olarak geometrik şekillerin de sıkça kullanıldığına 2018 saat modasında tanıklık ediyoruz.

Renk seçimi olarak ise yüksek segmentli markaların genellikle toprak ve siyah tonlarını modellerinde kullandığı söylenebilir. Markalar kendi imajlarıyla da bağlantılı olarak, her zaman yaptıkları gibi bu sene de klasik renklerinden pek şaşmamış. Belirli alıcı kitlesi olan yüksek segmentli markalar için, renk skalasını geniş tutmak her zaman için iyi olmayabiliyor. Bu, aslında risk almak demek. Ancak zaten dünya genelindeki istatistiklere baktığımızda erkeklerin daha çok koyu renk tonlarındaki modelleri tercih ettiklerini söylemek mümkün.

Erkek Spor Saat Modelleri

Spor-şık giyinmeyi seven erkekler de elbette saat firmalarını öncüleri tarafından unutulmuş değil. Puma, Casio gibi öncü markalar da spor-şık giyinmeyi tercih eden erkeklere hitap eden geniş kasalı ve genellikle sportif yöne ağır basan modelleriyle 2018 yılında da karşımıza çıkıyor. Casio’nun G-Shock modelleri çok satılanlar arasında bu sene de yerini koruyacak gibi duruyor. Renk skalasının genişliğini bu sene de diri tutan Casio, her yaş grubundan erkeklerin kullanabilmeleri için böyle bir yöntem seçmişe benziyor.

Puma, G-Shock modellerine nazaran daha sadece modelleriyle öne çıkıyor. Markanın genel duruşuyla da alakalı olan bu durum Pumaseverlerin aslında şaşırmayacağı bir durum ortaya çıkartıyor. Spor-şık duruşundan ziyada ‘spor’ yöne ağır basan Puma, renk tercihini her sene olduğu gibi bu sene de ağırlıklı olarak siyahtan yana kullanmış.

Eğer siz de 2018 trendlerini yakalayarak bir yeni bir saat edinmeyi düşünüyorsanız, yukarıda bahsettiğimiz tüyoları kullanarak bir seçim yapabilirsiniz.

Önceki İçerikAğzı Açık Uyumanın Nedenleri ve Tedavisi
Sonraki İçerikSakal Büyümesine Nasıl Yardımcı Olunur?

YORUM YAP

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz