Anasayfa Yaşam Dekoratif Şelale Nasıl Yapılır

Dekoratif Şelale Nasıl Yapılır

480
0
Dekoratif Şelale Ev Bahçe

Dekoratif şelale; evler, iş yerleri, sokaklar, parklar vb. yerlerde güzel bir görüntü oluşturmak amacıyla süs olarak kullanılan bir mimari oluşumdur. Birçok kişi tarafından süs olarak kullanımının dışında şelalenin içine su konularak su sesinin dinlendirici etkisinden faydalanmak amacıyla özellikle yoğun iş stresinin yaşandığı iş yerlerinde kullanılabilir. Güzel görüntüsü nedeniyle hediyelik eşya olarak da çok tercih edilmektedir.

Dekoratif Şelale Modelleri

Dekoratif Şelale Yapımı

Birçok kişi tarafından çeşitli amaçlarla seçilen, kullanılan dekoratif şelalelerin nasıl yapıldığı da merak edilmektedir. Taşlar, ahşap, kil, çeşitli topraklar, alçı gibi malzemeler kullanılmaktadır. Bu malzemelere şekil verilerek istenilen boyutlarda şelale yapılabilir. Çeşitli boyutlardaki taşlar yan yana dizilerek aralarına beton harcı konulur. Beton harcı yardımıyla taşlar birbirine tutunur. Şelalenin kaba şekli ortaya çıktığında sonraki iş dekoratif bir şekilde süslemektir. Süslemek için renkli boyalar, küçük renkli taşlar, boncuklar kullanılabilir. İçine bir miktar su konur. İçine suya hareket etme gücü veren elektrik devresi kurulur. Fişi prize taktığımız zaman ise su hareket eder ve renkli ışıklar yardımıyla çok güzel bir görüntü oluşturulur. Bu şelale başka boyutlarda da yapılabilir. Sokaklara daha büyük olanları yapılabilir ve bir tepe boyunca kat kat aşağı düşecek şekilde güzel bir görüntü oluşturulabilir.

Malatya’da bulunan Kernek Şelalesi dekoratif şelaleye örnek gösterilebilir.

Dekoratif Şelale Ev

Ahşap ile de dekorasyon oluşturan şelaleler çok tercih edilmektedir. Ahşap renginin verdiği nostaljik hava nedeniyle kişiler tarafından sıklıkla tercih edilmektedir. Burada dikkat edilmesi gereken konu ahşap malzemenin su ile birleşince şişme yapabilme ihtimali vardır. Ahşaba vernik sürülerek şişmesi önlenmelidir. Alçı ve kil birçok alanda dekorasyon malzemesi olarak kullanılmaktadır. Özellikle alçı evlerin iç dekorasyonlarında sıklıkla tercih edilmektedir. Alçı ile tavana evin duvarlarına istenilen şekiller verilebilmektedir. Bu şekillerden biri de dekoratif şelaledir. İster duvara yapışık isterlerse taşınabilir ayrı bir parça olarak dekoratif şelale yapılabilir. Bunun için öncelikle alçı maddesi su ile karıştırılarak yoğrulur. İstenilen boyutta istenilen şekiller verilerek şelalenin kaba şekli çıkarılır. Sonraki iş ise güzel bir görüntü oluşturacak şekilde süslemektir. Renkli boyalar kullanılarak boyanabilir. Bunun için yağlı boya ya da sprey boya tercih edilebilir.

Dikkat edilmesi gereken konu su temas edince solup gidecek boyalar tercih edilmemelidir. Küçük boncuk boyutundaki taşlar alçı yumuşak haldeyken alçıya gömülerek şekil verilebilir. Renkli boncuklar ve elmaslarla da yapılabilir. Yine aynı şekilde elektrik devresi kurularak suya renkli ışıklar verilerek hoş bir dekorasyon eseri ortaya çıkarılabilir.

Önceki İçerikKış Diyeti Nedir? Nasıl Uygulanır?
Sonraki İçerikAnkara’da Gezilecek Yerler

YORUM YAP

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz