Anasayfa Gelinlik 2018 İlkbahar-Yaz Gelin Rehberi

2018 İlkbahar-Yaz Gelin Rehberi

37
0
2018 İlkbahar-Yaz Gelin Rehberi

Yaz yaklaşırken düğün sezonu da açıldı; görkemli yaz düğünleri için geri sayım başladı. Bu mutlu gelinlerden b iri de sizseniz; sizin için hazırladığımız bu detaylı 2018 İlkbahar/Yaz Gelin Rehberi yardımıyla birçok ipucu edinebilir, bu özel ve mutlu günü en iyi şekilde geçirebilirsiniz. İşte 2018 İlkbahar/Yaz aylarına özel gelinlikten gelin çiçeğine, gelin saçı modelinden doğru gelinlik seçimine kadar birçok ipucu…

2018 İlkbahar/Yaz Gelinlik Modelleri

Çiçekli Gelinlik Modelleri

Çiçekli Gelinlik Modelleri

Gelinler, hayatlarının belki de en mutlu günü olan düğün gününde bir prensese, peri kızına, masallardan çıkmış bir kahramana benzetilirler. Bu masalsı etkiyi en güzel şekilde gösterebilecek modellerinden biri olan çiçekli gelinlik modelleri, 2018 ilkbahar/yaz modası içinde kendine önemli bir yer ediniyor. Özellikle 3 boyutlu çiçeklerle hareketlendirilmiş, tül ve dantel üzerine çiçek işlemeleriyle süslenmiş gelinlik modelleri yaz aylarına uygun modeller arasında yer alıyor.

İşlemeli Gelinlik Modelleri

İşlemeli Gelinlik Modelleri

Sade gelinlik modellerinin modern ve dingin görünümü bir yana; düğün gününde tüm dikkatleri üzerine çekmek ve hareketli bir gelinlik giymek isteyen gelinler işlemeli gelinlik modellerini tercih ediyor. 2018 ilkbahar/yaz gelinlik modelleri arasında boncuk, nakış, parlak taş, payet gibi işlemelerle hareket kazandırılmış gelinlikler sık sık karşımıza çıkacağa benziyor. Birçok ünlü tasarımcının tercihi olan ve kendine has işleme modelleriyle göz dolduran bu gelinlikler, sade aksesuar ve saç modelleriyle tamamlanarak zarif bir görünüm oluşturabiliyor.

Hareketli Gelinlik Modelleri

Hareketli Gelinlik Modelleri

Hareketli gelinlik modelleri tercih etmek istiyorsanız; bu yazın gelinlik modasında yer alan kat kat etekli, volanlı, fırfır ve süslemeli gelinlikleri kullanabilirsiniz. Özellikle etek kısmında kat kat tülden, dantelden, fırfırdan oluşan kabarık modeller oldukça gösterişli olacakken; sade modellerin etek, omuz ya da kol ucu gibi bölümlerinde kullanılan ufak fırfır ve volanlar ise küçük bir dokunuşla gelinliklere hava katabiliyor.

Fiyonklu Gelinlik Modelleri

Fiyonklu Gelinlik Modelleri

Kış aylarından beri birçok kıyafette karşımıza çıkan fiyonk detayları, 2018 yazında gelinlik modellerine de hareket katmaya devam ediyor. eçtiğimiz sezon yapılan moda defilelerinde, birçok dünyaca ünlü moda tasarımcısının 2018 ilkbahar/yaz modasına dair ipuçlarında fiyonk detaylarını görmüştük. Fiyonklar, feminen ve sevimli görünümleriyle birçok farklı gelinlik modelinde zarif ve şık bir etki oluşturuyor.

Dantelli Gelinlik Modelleri

Dantel Gelinlik Modelleri

Hiçbir zaman modası geçmeyen, her sezonda kendine büyük bir yer bulabilen dantel gelinlik modelleri; bu özel güne uygun olan romantik ve etkileyici havasıyla 2018 ilkbahar/yaz gelinlik modellerinin de başında geliyor. Birbirinden farklı dokudaki dantel işlemeleri, baştan aşağı dantelden oluşan dar ve balık kesim gelinlik modelleri, sade gelinliklerin dantel detaylarla süslenmiş versiyonları gibi birçok değişik dantel gelinlik modeli arasından dilediğinizi tercih edebilirsiniz.

Tüy Detaylı Gelinlik Modelleri

Tüy Detaylı Gelinlik Modelleri

2018 modasında kıyafetten çantaya, ayakkabıdan aksesuara kadar her alanda kullanılan tüy detayları; bu sezonun gelinlik modellerinde de tercih ediliyor. Tüylerle hareketlendirilmiş gelinlik modelleri, özellikle sezonun diğer gelinlik trendlerinden olan işlemeler, çiçek detayları ya da dantellerle birleştirilerek ekstra dikkat çeken modellere imza atıyor.

Pelerin Duvak Gelinlik Modelleri

Pelerin Duvak Modelleri

Artık sıradan gelinlik modellerinden ve duvaklardan sıkılmadınız mı? Öyleyse pelerin duvak modellerinin etkileyiciliği sizin de dikkatinizi çekecektir. Sade bir gelinlik modelinin omuzlarından aşağı doğru inen dantel, tül ya da işlemeli bir pelerin duvaktan daha etkileyici ve modern bir görünüm sunacaktır. Birçok gelinlik modeli kendinden pelerinli halde üretilirken, sade gelinliklere hareket katmak için duvağa alternatif olan ve ekstra takılıp çıkarılabilen pelerin modellerini de bu yaz kullanabileceğiz.

Modern Gelinlik Modelleri

Modern Gelinlik Modelleri

Gelinlik denildiğinde aklına kabarık, kat kat etekli, işlemeli, çiçekli-böcekli modeller gelmeyen kadınlardan mısınız? Öyleyse modern gelinlik modellerine bayılacaksınız. Kısa etekli dantel elbiseler, dümdüz saten kumaştan yapılmış beyaz giysiler ya da şortlu, pantolonlu modeller… 2018 ilkbahar/yaz gelinlik modelleri arasında en kendine has havaya sahip, en farklı ve dikkat çekici olanlar modern gelinlik modelleri diyebiliriz… Özellikle nikah, kır düğünü, kumsal düğünü ya da düğün sonrası eğlence gibi farklı zamanlarda rahatlığı ve çekiciliğiyle tercih edilen modern gelinlik modelleri bu yaza damgasını vuracak.

Vücut Tipine Göre Uygun Gelinlik Seçimi

Vücut Tipine Uygun Gelinlik Nasıl Seçilir?

2018’in gelinlik trendlerinden bahsettik; peki ama trend olan her gelinlik modeli herkese uygun olacak mıdır? Düğün gününüzde etkili bir görünüm elde etmek istiyorsanız; hayallerinizdeki gelinlik modelini seçerken vücut tipinizi de göz önünde bulundurmanız doğru olacaktır. Vücudunuza en uygun olan gelinlik modeli sayesinde olduğunuzdan daha büyüleyici görünmeniz mümkün.

Armut Vücut Tipine Hangi Gelinlik Uygun Olur?

‘Armut’ vücut tipi; vücudun üst kısmının daha ince, alt kısmının ise daha geniş olduğu; geniş kalçalar ve ince bir bel ile daha küçük göğüslerden oluşan vücut tipidir. Armut vücut tipine hangi gelinlik uygun olur diye düşünüyorsanız; en beğenilen klasik gelinlik formu olan kabarık etekli gelinlik modelleri tam size göre olacaktır. Kabarık etekli gelinlikler, kalça bölgenizdeki fazlalıkları kapatarak belinizin ince oluşunu vurgulayacak ve dikkatleri üst bölgenize çekecektir.

Elma Vücut Tipine Hangi Gelinlik Uygun Olur?

‘Elma’ denilen vücut tipi; armut vücut tipinin tam tersidir. Yani vücudunuzun üst kısmı; omuzlarınız, göğüsleriniz, karın bölgeniz daha genişken kalça ve bacaklarınız sorunsuzdur. Eğer elma vücut tipine sahipseniz ve göğüs bölgeniz genişse; kapalı yakalı gelinlik modellerinden uzak durmanız ve V yaka gibi biraz daha derin göğüs dekoltesi olan modeller sayesinde boyun bölgenizi uzatarak göğüslerinizi daha küçük göstermeniz doğru olacaktır. Kısa etekli, elbise formundaki gelinlikler, modern gelinlik modellerinde bahsettiğimiz şortlu ya da pantolonlu modeller, yırtmaç kullanarak derinlik algısı yaratan gelinlikler ise size uygun olan diğer modeller arasında yer alıyor.

Düz Vücut Tipine Hangi Gelinlik Uygun Olur?

Eğer vücudunuzda fazla ve belirgin olan bir bölüm bulunmuyorsa; kalçalarınız dar, göğüsleriniz ufak, beliniz düzse düz vücut tipine sahip olduğunuzu söyleyebiliriz. Bu tarz vücut hatlarına sahip olanlar, gelinlik modeli seçerken omuzlarını açıkta bırakacak, sırt dekolteli, bacaklarını ön plana çıkaracak gelinlik modellerini tercih edebilirler. Bununla birlikte eğer düz vücut hatlarına sahip olduğunuz halde zayıfsanız; tüy detaylı, işlemeli, katlı, dantelli gibi sezonun hareketli modelleri arasından da dilediğinizi kullanabilirsiniz.

Kum Saati Vücut Tipine Hangi Gelinlik Uygun Olur?

‘Kum saati vücut’, vücut tipleri arasındaki en orantılı vücuttur. Göğüs ve kalça kısmının bele göre daha geniş olduğu düzgün vücut hatlarınız varsa siz de kum saati vücuda sahipsiniz diyebiliriz. Bu vücuda sahip olanlar, gelinlik modelleri arasındaki birçok seçeneği rahatlıkla kullanabilirler. Özellikle balık gelinlik modelleri gibi vücut hatlarını ön plana çıkarabilecek olanlar, askılı ya da straplez modeller, V yakalı ya da sırt dekolteli gelinlikler vücudunuza en uygun modeller arasında yer alıyor.

Üçgen Vücut Tipine Hangi Gelinlik Uygun Olur?

Üçgen vücut tipine sahip olanlar; yani omuzları daha genişken vücudun alt kısmına doğru vücut hatlarının daraldığı kadınlar gelinlik seçerken göğüs bölgesine özen göstermelidirler. Eğer üçgen vücuda sahipseniz; göğüs bölgenizi daha derin gösterecek olan V ya da prenses yakalı gelinlik modellerini tercih edebilirsiniz. Göğüs ve omuz bölgenizi daha hareketli, daha geniş gösterebilecek fırfırlı, volanlı, detaylı modellerden kaçınmanız gerektiğini unutmayın. Aynı şekilde kalça bölgenize hareket katacak kabarık etekli, fırfırlı, tül detaylı modeller ise daha orantılı bir görünüm elde etmek için ideal seçim olacaktır.

2018 Gelin Ayakkabısı Modelleri

2018 İlkbahar/Yaz Gelin Ayakkabısı Modelleri

Birçok gelinlik modelinin altından ayakkabılar görünmüyor olsa da; doğru gelin ayakkabısı seçimi kurtarıcınız olabilir. Ayrıca bu yazın trendi olan birçok kısa ve farklı gelinlik modeli ise ayakkabı modelleriyle bütünleşerek güzel bir görünüm sağlayabilir.

Platform Gelin Ayakkabısı Modelleri

İster uzun ister kısa gelinlik modellerini tercih edin; platform gelin ayakkabısı modelleri en uygun modeller arasında yer alır. Birçok topuklu ayakkabı modeline göre oldukça rahat olan platform ayakkabılar, özellikle boyu daha uzun gösteren etkisiyle de gelinlerin tercihleri arasında yer alıyor.

Kare Topuklu Gelin Ayakkabısı Modelleri

2018 ilkbahar/yaz ayakkabı modellerinden biri olan kare topuklu ayakkabılar, rahat olan bir başka topuklu ayakkabı modeli. Düğün gününde neredeyse bütün gün ayakta duracağınız düşünülürse; kare topuklu bir modelle daha rahat edebilirsiniz. Bu tarz ayakkabı modelleri vintage gelinliklerle, püskül ya da tüy detaylı modellerle güzel bir kombin oluşturacaktır.

Saten Gelin Ayakkabısı Modelleri

Saten gelin ayakkabısı modelleri, gelinliklerin altına en çok tercih edilen ayakkabı modellerinden biridir. Bu yaz saten ayakkabıların her alanda moda olduğu düşünülürse; trend bir görünüm için saten ayakkabıları rahatlıkla tercih edebilirsiniz. Topuklu ayakkabı tercih etmek istemiyor, rahat edebileceğiniz daha düz modelleri kullanmayı tercih ediyorsanız; hem rahat edebileceğiniz hem de şık görünebileceğiniz saten spor modeller uygun bir alternatif olabilir.

Detaylı Gelin Ayakkabısı Modelleri

Gelinliğinizi düz, sade bir modelde tercih ettiyseniz; onu hareketlendirmek için sezonun detaylı ayakkabı modelllerinden birini kullanabilirsiniz. Püskül, tül, taş işleme, dantel dokusu, üç boyutlu çiçek detayları gibi birçok farklı detay arasından tarzınıza ve gelinliğinize uygun olan bir tanesini seçebilirsiniz.

Gelin Saçı Modelleri

2018 İlkbahar/Yaz Gelin Saçı Modelleri

2018 ilkbahar/yaz gelin saçı modelleri arasında sade modeller ön plana çıkıyor. Bu yaz hareketli gelinlik modellerini sade saç modelleriyle tamamlamanın yanı sıra; sade gelinlik modelleriyle de aşırı hareketli ve abartılı modellerden kaçınarak minimalist bir etki yaratmak moda olacak.

Gelin Topuzu Modelleri

Gelin denildiğinde ilk akla gelen saç modeli topuzlardır. Gelin topuzu modelleri, bu yaz sezonunda biraz daha farklı şekillerde karşımıza çıkıyor. 2018 yazının modası olan örgü detayları, gelin topuzu modellerine doğal bir hareket katmada etkili olacak. Dağınık, düzenli görünmeyen, yarım toplanmış topuzlar da yine doğal gelin saçı modelleri olarak tercih edilebilecek.

Dalgalı Gelin Saçı Modelleri

İri dalgalı saçlar, 2018 yazının saç trendleri arasında yer alıyor. Gelin saçlarında sık sık kullanılacak olan dalgalı gelin saçı modelleri, sade gelinlik modellerini tamamlamak için uzun saçlı gelinlerin tercihi olabilir. Abartıdan uzak, doğal ve çekici bir görünüm yaratan uzun ve dalgalı saçlar, doğayla iç içe yapılan yaz düğünlerinde tamamlayıcı bir unsur oluşturabilir.

Kısa Gelin Saçı Modelleri

2018 ilkbahar/yaz saç modasında birçok kısa saç modeli karşımıza çıkıyor. Birçok kısa saçlı kadın düğün gününde postişler yardımıyla uzun saç görünümüne bürünüyor ve klasik saç modellerini tercih ediyor. Artık postişlerin etkisi tarihe karıştı; günümüzün modern gelinlikleri ve düğünleri için kısa saç modellerini olduğu gibi kullanmayı tercih edebilirsiniz. Kısa saçların kendine has havasını daha da hareketlendirmek isterseniz, tarzınıza ve gelinliğinize uygun saç aksesuarlarından da yararlanabilirsiniz.

Gelin Çiçeği Modelleri

2018 İlkbahar/Yaz Gelin Çiçeği Modelleri

Gelinliğiniz ve saçınız hazır; şimdi sıra gelin çiçeği seçimine geldi. 2018 ilkbahar/yaz gelin çiçeği modelleri, klasikten ve sıradandan uzaklaşan, dikkat çekici birçok alternatiften oluşuyor.

Doğal Gelin Çiçeği Modelleri

Eski yıllarda tercih edilen yapay çiçek kullanılarak hazırlanmış olan gelin buketi modelleri artık moda değil. Onun yerine taze ve doğal çiçeklerden oluşturulmuş, soft renkler tercih edilerek yapılmış gelin çiçeği modelleri tercih ediliyor. Sezonun moda renklerinden oluşan doğal çiçek buketleri ise trend bir görünüm için ideal. Eğer hareketli bir gelinliğiniz varsa, tek ya da iki renkten oluşan sade çiçekleri tercih edebilirsiniz. Düz bir gelinlik tercih ettiyseniz ise rengarenk çiçeklerden oluşan canlı buketlerle gelinliğinize renk katabilirsiniz.

Kurutulmuş Gelin Çiçeği Modelleri

Hareketli gelinlikleri biraz kırarak dengeli bir görünüm oluşturabilecek olan kurutulmuş gelin çiçeği modelleri, her mevsimde tercih edilebilecek modeller arasında yer alıyor. Kurutulmuş lavantalar gibi lila, mor, pembe, açık mavi, pudra, krem gibi soft ve pastel tonlara sahip olan çiçeklerle hazırlanmış gelin çiçekleri ön plana çıkıyor. Kurutulmuş gelin çiçeği modelleri, doğal iplerle sarılarak ve kuru otlarla tamamlanarak sade, doğal ama etkili bir görünüm meydana getiriyor.

Tek Gelin Çiçeği Modelleri

İster canlı, ister yapma çiçek tercih edin; tek gelin çiçeği modellerini dilediğiniz şekilde kullanabilirsiniz. Tek ve büyük bir çiçek, gelinliğinizin etkisini vurgulamak için yeterli olacaktır. Yapma çiçek modellerinde abartılı büyüklükte yapılmış pastel tonlu bir çiçek kullanabilir ya da doğal çiçek tercihinizi ayçiçeği ve ortanca gibi büyük çiçeklerden yana yapabilirsiniz.

Yaratıcı Gelin Çiçeği Modelleri

Tarzınızı ortaya koyabilmek için çiçekler size yeterli gelmiyor mu? Öyleyse farklı gelinlik tasarımınızı tamamlayabilecek yaratıcı gelin çiçeği modellerinden yararlanabilirsiniz. Bugün sizin en özel gününüz; her şeyin tam da istediğiniz gibi olması gerekiyor. Kendi yaratıcı buketinizi oluşturmak için üç boyutlu ve rengarenk olan kelebeklerden boncuk ve inciden oluşan şeritlere kadar aklınıza gelebilecek birçok yaratıcı detaydan yararlanabilirsiniz.

Önceki İçerikŞapkat Yemeği Nasıl Yapılır?
Sonraki İçerikİYİ Parti Hakkında

YORUM YAP

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz