Anasayfa Kültür 2017′ de İzlediğimiz En İyi 10 Korku Filmi

2017′ de İzlediğimiz En İyi 10 Korku Filmi

158
0
2017' de İzlediğimiz En İyi 10 Korku Filmi

Korku filmleri, hayran kitlesinin vazgeçemediği bir film türü olmakla birlikte bazı kesimlerin de aksine izleyemediği bir tür olarak karşımıza çıkar. Fakat bu bilimsel bir gerçektir ki; korku filmi izleyen insanların izlemeyen insanlara oranla daha uzun ömürlü olduğu, bilim insanlarının çalışmaları sonucu kanıtlanmıştır. Korku filmlerinin genellikle belirli konular hakkında çekilmiş ve hep birbirine benzeyen detaylara sahip olduğu düşünülebilir fakat günümüzde korku filmleri bilimkurgudan romantiğe kadar birçok farklı türle harmanlanarak daha önce görmediğimiz yeni türlerde karşımıza çıkıyor. Korku filmlerinde gerilim unsuru ne kadar çoksa ve hikayesi ne kadar ilgi çekiciyse, filmin beğenilme oranı da aynı oranda yükselişe geçiyor. 2017 yılının en beğenilen, en iyi korku filmleri arasında her tarza ve beğeniye uygun film seçenekleri bulmak mümkün. Bazıları klişe korku filmi konularını alıp bambaşka yerlere götüren, bazıları daha önce izlemediğimiz türde yeni hikayeler oluşturan, bazıları ise yıllardır beklenen en iyi korku filmi serilerinin devam filmiolan birbirinden güzel 2017 korku filmlerinden 10 tanesini sizler için derledik.

Yaratık: Covenant

1- YARATIK: COVENANT

Bugüne kadar çekilmiş olan toplamda 6 filmi bulunan ve ilki 70’li yıllarda çekilen ‘Alien’ serisinin son filmi Yaratık: Covenant, 2017’nin beklenen korku- gerilim filmleri arasında yer alıyor. Her birinin ana hikayesi birbirinden farklı olan bu seri filmlerin genel olarak teması aynı: Dünya dışı bir yaratık genel olarak uzay mekiği ya da uydu gibi yerlere girerek oradaki bilim insanlarını ele geçirmeye çalışır. Bilimkurgu ve gerilim unsurlarını bir arada barındıran bu korku filmi serisinin son filmi olan Yaratık: Covenant da yine aynı temaya bağlı kalmış bir film olarak karşımıza çıkıyor. Film boyunca gerilim bitmediğinden filmi beğenenlerin sayısı da oldukça fazla. Yaratık: Covenant’ın hikayesi zamanımızın ilerisinde; 2104 senesinde geçiyor. Bir önceki film olan Prometheus ise bundan 10 yıl öncesinde geçiyordu. Filmle aynı adı taşıyan Covenant isimli uzay gemisinde her zamanki gibi bir mürettebat bulunuyor fakat 2000 civarı insan ve birçok embriyo ise aynı gemide gelecek bir zamanda uyandırılmak üzere dondurulmuş halde bulunuyor. Tabi ki bir hata sonucu uzay gemisi bir kaza geçiriyor ve ulaşması gereken gezegen yerine bir başka gezegene inmek zorunda kalarak rotasını değiştiriyor. Mürettebat, inmek zorunda oldukları bu gezegende yaşam olup olmadığını araştırırken başka bir şey buluyorlar: Hiçbir şey! Ne bir hayvan, ne bir bitki, ne de bir ses fakat gerçekler acaba öyle mi? Başrollerini Michael Fassbender, Karherine Waterston, Danny McBride gibi tanınan oyuncuların paylaştığı filmde gerilimin hiç bitmediği, aksiyonu bol ve görsel efekt konusunda iyi puan alan bir hikaye bizleri bekliyor.

Halka (The Ring 3)

2- HALKA 3 (THE RING 3)

F. Javier Gutiérrez’in yönetmenliğini yaptığı, başrollerinde Alex Roe, Matilda Lutz ve Vincent D’Onofrio’nun bulunduğu Halka 3, 12 yıl önce vizyona giren Halka filminin devamıdır. Halka 3’ün konusu ise şöyle: Julia, bir lise öğrencisidir ve erkek arkadaşı üniversiteye gidince ondan uzakta olduğu için ilişkilerinde de birbirlerinden uzaklaştıklarını fark eder. Onu seven ve ayrılmaktan korkan Julia, sevgilisi Holt’u ziyarete gittiğinde onun arkadaşları tarafından izledikten 7 gün sonra öleceğini söyleyen bir videonun izletildiğini öğrendir. O gün, Holt videoyu izleyeli ise tam tamına 6,5 gün geçmiştir! Bir video ve onu izleyenlerin 7 gün içinde ölecekleri bir hikayeye dayanan Halka serisi, dünya genelinde beğeni toplamış ve gişe rekorları kırmış bir korku- gerilim filmi serisidir. Serisinin birinci ve ikinci filmlerinde ünlü oyuncu Naomi Watts başrolde yer almış olsa da, serisinin son filminde oyuncu kadrosu tamamen değişmiş halde karşımıza çıkıyor. Çok beklenen bir seri filmi olması da Halka 3’ü 2017 yılının en iyi korku filmleri listesine sokuyor.

Annabelle 2

3- ANNABELLE 2

Çok beğenilen bir başka korku ve gerilim serisi olan The Conjuring’le bağlantılı olarak; bir yan hikaye şeklinde çekilen Annabelle, ilk filmin ardından 2. filmiyle seri olarak devam etmeye haazırlanıyor. Yıllardır korku filmlerinin en beğenilen ve belki de en çok kullanılan temalarından biri olan ‘oyuncak bebek ve içindeki şeytani ruh’ bileşimi, Annabelle film serisinin de teması olarak karşımıza çıkıyor. İlk filmde şeytani ruhu olan oyuncak bebeği bilmeden evine alan bir çiftin başına gelen korku ve gerilim dolu bir hikayeyi izlemiştik. Hamile eşinin oyuncak bebeklere olan ilgisini bilen bir adam onun için bir oyuncak bebek satın alır. Bu bebek, zor bulunan Annabelle adında bir bebektir fakat bilmeseler de, aslında içinde şeytani ruh barındıran bir bebektir. Aynı gün evleri bir grup tarafından basılınca evlerinden taşınan bu çift, o evdeki kötü anılardan kurtulsalar da aslında kötü ruhun gazabından kurtulamadıklarını çok geç de olsa anlarlar. Gary Dauberman’un senaristliğini yaptığı, David F. Sandberg’ün yönetmeni olduğu filmde Miranda Otto, Anthony LaPaglia ve Stephanie Sigman gibi isimler ise oyuncu olarak karşımıza çıkıyor. Annabelle 2 filminde hikaye kaldığı yerden devam ediyor. Oyuncak bebekler üreten bir adamve karısının hayatı mahvolup kızları ölünce, bir yetimhane rahibesi ve orada kalan küçük kızları evlerinde misafir etmeye karar verirler. Yalnız burada bilmedikleri bir şey vardır: O da lanetli bebek Annabelle’dir. Lanetli bir bebek ve küçük kızlardan oluşan bir grubun aynı evde olduğu düşünülünce, korku ve gerilim dolu bir hikaye bir anda başlamış olur.

Kapan (Get Out)

4- KAPAN (GET OUT)

Jordan Peele tarafından yönetmenliği yapılan ve Daniel Kaluuya, Allison Williams, Bradley Whitford ve Catherine Keener gibi isimlere rol veren Kapan filmi, 2017 yılının korku filmleri listesinde yer alıyor. Filmin hikayesi de bazı bilindik hikayeleri andırsa da, bambaşka detaylar barındırıyor. Siyahi bir adam olan Chris ve onun gibi siyahi olmayan sevgilisi Rose’un ilişkileri ve hayatı mükemmeldir. Rose, günün birinde sevgilisi Chris’i ailesiyle tanıştırmak için onların yaşadığı kasabaya davet eder. Bunu sevgilisinin ailesiyle tanışıp ciddi bir adım atmak olarak düşünen Chris, oraya gittiğinde sevgilisinin ailesinde bir gariplik olduğunu fark etse de bir şey anlayamaz. Ta ki kendisi gibi siyahi bir adam tarafından oradan kaçıp kurtulması için uyarılana dek! Chris, mutlulukla geldiği bu kasaba tuhaf şeyler döndüğünü ve buradaki siyahi insanların her gün kaybolduğunu öğrendiğinde artık kaçmak için çok geç olmuştur…

Ruhlar Bölgesi (Insidious: Chapter 4)

5- RUHLAR BÖLGESİ 4 (INSIDIOUS: CHAPTER 4)

Ekim ayında vizyona girmesi beklenen Ruhlar Bölgesi 4, yine çok beğenilen korku serilerinden birinin devam filmi olarak karşımıza çıkıyor. Serinin toplamda bulunan 4 filmi de hayran kitlesi oluşturmuş ve beğenilmiş korku filmleri arasında yer alıyor. Serinin diğer filmlerinde de tıpkı bu filmde de olduğu gibi kötü bir ruhun bir şekilde musallat olduğu ailelerin; genellikle de ailelerin en küçük çocukları ve savunmasız kişilerinin hikayesi, korku ve gerilim dolu anları izlediğimiz serinin son filmi de benzer bir hikayeyle karşımıza çıkıyor. Serinin ilk filmi çocuklu bir ailenin yeni taşındığı evde garip olayların gerçekleşmesi ve çocuklarının nedeni bilinmeyen bir şekilde komaya girmesiyle başlayan hikayesinin onları kurtarabilecek bir medyumu çağırmalarıyla birlikte daha karmaşık bir hal almasını izlemiştik. Serinin 2. filminde ise yine çocukları şeytani bir ruh tarafından ele geçirilmiş olan bu ailenin her şeyi bırakarak yeni bir hayata başlarlar fakat bu sefer de ailenin babasına musallat olacak olan kötü bir ruh, yine başlarına korku dolu olaylar getirir. Serinin 3. filminde ise bu olaydan uzun yıllar öncesinde geçen bir olaya tanık olmuştuk. Bir genç kızın başına gelmeye başlayan doğa üstü olayları ve büyükannesinin ruhuyla iletişim kurmak adına ulaştığı bir medyum olan; filmin ünlü medyumu Elise ile şeytani bir ruha karşı başlayan savaşı anlatıldı. Serinin son filminde yine kötü bir ruhun musallat olduğu karakterler ve medyumlar işin içine girse de, hikayenin tam olarak nasıl olacağı şimdilik bilinmiyor.

Patient Zero

6- PATIENT ZERO

Korku, gerilim ve aksiyon türlerinin hepsine hitap eden bir film olan Patient Zero, son yıllarda özellikle yükselişe geçen ve çok beğenilen salgın konulu gerilim filmlerinden biri olarak 2017 yılının en iyi korku filmleri arasındaki yerini buluyor. Dünya’da bir anda gerçekleşen bir salgın, bilinmeyen bir şekilde hızla yayılmaya başlar ve kısa sürede dünya nüfusunun büyük bir kısmını etkisi altına alarak insanları zombilere dönüştürmeye başlar. Bu zombiler bilinen zombilerden biraz farklıdırlar; kendilerine ait yeni bir dilleri olduğu ortaya çıkar. Ne var ki salgından etkilenmemiş olan bir adam, bir şekilde bu dili anlıyor ve bilebiliyordur. Böylece zombiye dönüşen insanları kurtarmak adına bir umuda tutunarak, bu dili ve zombi salgınını çözebilmek için bir grup insanla birlikte çalışmalara başlar. Artık dünyanın kaderi bu adamın elindedir. Acaba dünyayı ve insanları kurtarmayı başarabilecek midir? Filmin yönetmen koltuğunda Stefan Ruzowitzky, oyuncu kadrosunda ise Matt Smith, Natalie Dormer, Stanley Tucci gibi isimler bulunuyor.

Mumya (The Mummy in Namibia)

7- MUMYA (THE MUMMY IN NAMIBIA)

Bir korku filmini aksiyon ve macerayla birleştirerek herkesin beğenebileceği bir film olarak karşımıza çıkaran Mumya filmi; Tom Cruise, Annabelle Wallis, Russel Crowe, Sofia Boutella gibi ünlü oyuncuları da kadrosunda barındırıyor. Yönetmenliğini Alex Kurtzman’ın yaptığı Mumya filmi, bildiğimiz Mumya filminin yeni bir versiyonu olarak tekrar yorumlanmış bulunuyor. İlk Mumya filmi 1999 yılında “The Mummy” adıyla vizyona girmiş ve büyük bir hayran kitlesi oluşturmuştu. Bu yıl çekilen Mumya filmi ise, Mama filminden tanıdığımız yönetmen Andres Muschietti’nin elinden çıkan yeni bir hikaye. Binlerce yıl önce Mısır Kraliçesi olacakken bir hatasıyla tahtını kaybeden ve mumyalanıp gömülmüş olan Ahmanet, yıllar boyunca toprak altında kaldıktan sonra Nick Morton’ın bir yanlışlığı sonucu toprak altından kurtulur. Ne var ki toprak altından bilmeden çıkardıkları bu mühürlü mezarın içinden kurtulan Ahmanet, binlerce yıl boyunca mumyalanmış haldeyken bile öfkesinden kurtulamamıştır ve dünyaya hükmetmek için yapamayacağı şey yoktur!

Karanlık Yükseliyor (Darkness Rising)

8- KARANLIK YÜKSELİYOR (DARKNESS RISING)

Yönetmenliğini Austin Reading’in yaptığı, oyuncu olarak ise Kartina Law, Bryce Johnson ve Tara Holt gibi bazı isimlerin bulunduğu Darkness Rising, 2017 yılının beğenilen korku- gerilim filmlerinden biri. Film ise korku, gerilim ve polisiyeyi bir arada barındıran bir konuya sahip. Filmin baş karakteri Madison, çocukluğundan beri unutamadığı ve ona travma yaşatan şeylere tanık olmuştur. Madison küçük bir kızken çok sevdiği annesi ona ve ablasına saldırmış, Madison onun elinden son anda kurtulabilmiştir fakat ne yazık ki ablası, annesi tarafından öldürülmüştür. Madison ise yıllar boyunca bu olanları ve nedenini düşünmüş, hayatının orta yerindeki bu travma nedeniyle hayatını bunalımla geçirmiştir. Günün birinde bu kötü olayın yaşandığı evin yıkılacağını öğrenince, nişanlısı ve kuzenini de yanına alan Madison, yıllar sonra ilk kez bu olayın yaşandığı yere; yani suç mahaline geri gelir. Aslında bu evi yıkılırken izleyince travmasından da kurtulacağını düşünen Madison, başına bela olan bir şey yüzünden tam tersi burada daha büyük sorunlarla karşılaşacaktır…

The Bye Bye Man

9- THE BYE BYE MAN

Bugüne kadar çekilmiş olan birçok korku filminde karşımıza çıkan bir hikaye vardır: Bir grup gencin bir şekilde dünyaya saldığı korkunç bir ruh ya da şeytani bir varlık… The Bye Bye Man de bu tarz bir hikayeye sahip olsa da, olay örgüsü ve karakterleriyle diğerlerinden biraz daha farklı. En yakın üç arkadaş aynı üniversitede okumaktadır ve kampüsün dışındaki bir eve taşınmaya karar verirler. Bu ev oldukça eski bir evdir. Üç arkadaş bilmeden burada yaşayan “The Bye Bye Man” adındaki korkunç bir doğa üstü varlığı serbest bırakınca, olaylar da başlamış olur. The Bye Bye Man, adının ne olduğunu öğrenmiş olan her insanı etki altına alan ve onlara istediklerini yaptıran bir yaratıktır. Etkisindeki insanlara cinayetler işleten ve vahşet dolu şeyler yaptıran The Bye Bye Man, bu gençler tarafından açığa çıkınca; üç arkadaş hem birbirilerine göz kulak olmak, hem de bu korkunç sırrı diğer insanlardan saklamak için kendilerini korku dolu bir maceranın içine atarlar. Filmin yönetmenliğini Stacy Title yaparken, oyuncu kadrosunda Cressida Bonas, Doug Jones, Lucien Laviscount ve Carrie- Anne Moss bulunuyor.

O (It)

10- O (IT)

Ünlü korku ve gerilim kitapları yazarı Stephen King’in aynı isimli gerilim romanından uyarlama olarak yapıldı. İlk kez 1986 yılında yayınlanmış olan romanın ilk ekran uyarlaması, Tim Curry’nin başrolünde bulunduğu bir mini dizi olarak 1990 yılında çekilmişti. Yönetmeni Andres Muschietti, oyuncuları ise Bill Skarsgard , Javier Botet , Jaeden Lieberher isimlerden oluşan film 2017 yılının da en çok beklenen filmleri arasında başlarda geliyor. Eylül’de vizyona girecek film, kitabıyla da aynı konuya sahip. Birçok Stephen King romanında olduğu gibi Amerika’da bulunan küçük bir kasabada geçen hikayede, yine bir kasabada olan olaylar anlatılır. Bu kasabayı diğer kasabalardan ayıran şey ise kanalizasyonda yaşayan ve uyanıkken de, uykudayken de bir şekilde kendini göstermeyi başaran korkunç bir yaratığın olmasıdır. Kasabada bulunan 7 çocuk, hem ergenliğin hem de kasabanın sorunlarıyla uğraşırken bir de palyaço gibi görünen Pennywise adlı yaratığın gazabından kurtulmak için çabalamaya başlarlar.

Önceki İçerikSebzeli Kabaklı Makarna Yemeği
Sonraki İçerikEbola Hastalığı

YORUM YAP

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz