Horlamanın Nedenleri Ve Horlamaya Neden Olan Hastalıklar Nelerdir?
Horlamaya neden olan hastalıklar ve horlamanın başlıca sebepleri arasında ilk sırada olan şey fazla kilolardır. Eğer fazla kilolarınızı verirseniz bu sorunu büyük oranda azaltmış olacaksınız. Fazla kiloların dışında, solunum yollarınızdaki sorunlar da horlamanın nedenleri arasındadır. Yaşlandıkça horlamaların sıklığı ve derecesi de artar.
Horlama, aile yaşamında da büyük bir etkiye sahiptir. Sizinle alay edebilirler, sizi uykularını bozmanızdan sorumlu tutabilirler. Bununla birlikte horlamak, sizin sağlığınız ve yaşam standartlarınızı da ciddi bir biçimde etkiler. Geceleri yeterince uyuyamadığınız için gündüzleri sıkıntı yaşayabilirsiniz. Horlayan insanlarda ise yüksek tansiyon diğer insanlara göre daha fazla görülmektedir.
Horlamanın En Tehlikeli Hali Uyku Apnesi
Horlamanın sizler için asıl tehlike arz edeni, uyku esnasında nefesinizin kesilmesine sebep olan “Uyku Apnesi”dir. Bu horlama şekline sahip olan kişiler, horladıktan sonra bir müddet nefessiz kalmaktadırlar. 10 saniyeden fazla süren, tekrarlayan nefessiz kalma durumu sizin yaşamınızı tehlikeye sokabilir.
Horlama Tedavisi Nasıl Yapılır?
Horlama rahatsızlığının birçok çeşidi günümüzde tedavi edilebilir. Bu yüzden horluyorsanız ihmal etmeden bir doktora danışmanız sizin yararınıza olacaktır. Sizin kendinizde ve hayat tarzınızda yapacağınız değişiklikler horlama hastalığınızın son bulmasında önemli rol oynayacaktır. Fazla kilolarınızdan kurtulmaya çalışıp, ağır yiyecekler yememeye, alkol tüketmemeye, düzenli spor yapmaya ve kendinizi aşırı yormamanıza dikkat etmeniz gerekmektedir.
Ayriyeten, sırt üstü uyumanız yerine yana yatarak uyumanız sizin açınızdan daha iyi olacaktır. Horlama yastığı hava akışını açık tutup dokularınızın titremesini önemli ölçüde önlediği için horlama sorununuzun çözümünde büyük rol oynayabilir. Horlama şikayetinizi azaltmak içinde kullanabileceğiniz çokça ürün bulabilirsiniz.
Horlama Hakkında Doğru Bildiğiniz Yanlışlar Nelerdir?
Halk arasında horlama sırasında kalbinizin durduğu ve işlevsiz kaldığı gibi bilinen bir yanlış vardır. Ama horlama esnasında nefes alıp vermek zorlaştığı için nabız değerleriniz değişebilmektedir.