Anasayfa Anne & Bebek Bebeğin Kalp Atışları Ne Zaman Duyulur?

Bebeğin Kalp Atışları Ne Zaman Duyulur?

21
0
Bebeğin Kalp Atışları Ne Zaman Duyulur

Yeni bebek sahibi olacak anne baba adayları için en önemli süreçlerden birisi de iyi bir hamilelik süreci ve sağlıkla bebeklerinin dünyaya gelmesini beklemektir. Bu duyguyu gerçek anlamda yaşamaya başlamaları ise bebeğin kalp atışlarını duymaya başladıkları andan itibaren yoğunlaşır.

Öncelikle hamilelik şüphesi yaşayan her anne adayı bundan kesin olarak emin olmak için mutlaka kan testi yaptırmalı ve bir uzman doktora muayene olmalıdır. Bu sevinçli haber ile birlikte artık anne baba olma yolunda güzel bir sürece girilmiştir. Anne adayının kendine belirlediği bir doktora düzenli olarak gidip muayene olması hem hamileliğinin hem de bebeğin gelişimini takip edebilmek için daha sağlıklı olur.

Genelde en erken 3-4 haftalıkken hamile olduğundan şüphelenip bu haberi alan kadınların hemen öğrenmek istedikleri bebeğin kalp atışları ve sonrasında ultrason görüntüsüdür elbette. Kendi bebeğinin kalp atışını duymak büyük bir bağın oluşmasındaki temelleri atar ve annelik duygusunu keşfetmesine yardımcı olur. Yeni anne baba adaylarının doktorlara sorduğu ve öğrenmek istediği ilk konu bebeklerinin sağlık durumu ve kalp atışlarını ne zaman duyabilecekleridir. Bunun için en doğru zaman genelde 10 – 12 hafta arasındadır. Ama daha erken 6. Haftadan sonra da bebeğin kalp atışını duyabilirsiniz ki bu durum mümkünse doktorunuz size gerekli bilgiyi verecektir.

Bebeğin kalp atışları duyulmaya başlandıktan sonra düzenli aralıklarla doktor kontrolünde kalp atışları dinlenmeli, tüm hamilelik süreci bebeğin gelişimi doktorunuz tarafından kaydedilmelidir.

Bu bilgiler her kadında her hamilelik sürerinde değişebileceği için en doğru sonuç için kendi uzman hekiminize mutlaka görünmelisiniz.

Bu süreç herkeste değişebildiği için asla kendinize stres yapmamalısınız. Unutmayın sağlıklı bir bebek için sağlıklı bir anne adayı da şarttır.

Önceki İçerikDekoratif Sabun Modelleri
Sonraki İçerikBurçların Kişisel Gelişime Etkisi Nedir?

YORUM YAP

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz