Anasayfa Kültür Köy Tatili Sevenlere Türkiye’nin En Güzel 20 Köyü

Köy Tatili Sevenlere Türkiye’nin En Güzel 20 Köyü

118
0
Köy Tatili Sevenlere Türkiye'nin En Güzel 20 Köyü

Tatil deyince herkes için başka seçenekler daha cazip gelmektedir. Son zamanlarda sakinlikten ve temiz havadan yana tercihlerde bulunmak isteyenler köy tatili planlıyorlar. Köy tatili sevenler için Türkiye’nin en güzel ve görülmeye değer 20 köyünü aşağıda sizler için derledik.

Cumalıkızık, Bursa
1- Cumalıkızık, bursa

Bursa Uludağ’ın eteklerinde yer alan bu köy, yöresel lezzetleri ve eski Bursa evleri ile görülmeye değer. Aynı zamanda UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde yer almaktadır ve en eski Osmanlı köylerinden birisidir.

Şirince, Selçuk / İzmir

2- Şirince, SELÇUK / İZMİR

Aydın’ın Selçuk ilçesinde yer alan bu köy, Meryem Ana Evi ve diğer tarihi değerleri ile dikkat çekiyor. Şirince Evleri’ni görmek, şarap tadımı yapmak ve gözleme çeşitlerini denemek için Şirince Köyü de ideal bir seçim olacaktır.

Gölyazı, Bursa

3- Gölyazı, BURSA

Bursa Ulubat Gölü üzerine konumlandırılmış bir adacık olarak bilinen bu köy, muhteşem manzarası ve yıllara rağmen korunmuş köy kimliği ile çok seviliyor. Gerçek anlamda huzurlu ve sakin bir köy tatili için ideal olacaktır.

Faralya, Fethiye / Muğla

4- Faralya, fethiye / muğla

Fethiye’nin ilerisinde, Kelebekler Vadisi’nin tepesine doğru kurulmuş gerçek bir cennettir. Muhteşem manzarası, doğal havası ve renkleri ile özellikle yaz mevsiminin en iyi seçeneklerinden birisidir. Son dönemlerde daha yoğun şekilde misafir ağırlamaya başlamış bir köydür.

Sığacık, Seferihisar / İzmir

5- Sığacık, Seferihisar / İzmir

İzmir’in en popüler köylerinden birisidir. Son dönemlerde açılan mekanlar ve limanı ile birlikte görünümü değişse bile, iç kısımlarda hala eski Seferihisar evleri ve yerlileri köyün kimliğini korumaktadır. Soğuk sularında yüzmek ve köy lezzetlerini denemek çok iyi gelecektir.

Uzungöl, Çaykara / Trabzon

6- Uzungöl, Çaykara / Trabzon

Trabzon’un turizm merkezlerinden birisidir. İçerisinde muhteşem Uzungöl manzarası ile çok sakin bir yaşam sunar. Eşsiz manzarası ise unutulmayacak derecede güzeldir. Geniş yaylaların yer aldığı bu köyde eski Trabzon evleri keşfedilebilir ve köy lezzetleri denenebilir.

Birgi, Ödemiş / İzmir

7 – Birgi, ödemiş / izmir

Ödemiş Ovası’nın yanında yer alan ve Ege Bölgesi’nin en şirin köyü olarak kabul edilen Birgi Köyü, sanatsal etkinlikleri ve yöresel ürünleri ile dikkat çekiyor. Bu küçük köy içerisinde her mevsim bolca etkinliğe rastlamak mümkündür.

Selimiye, Marmaris

8- Selimiye, Marmaris / Muğla

Son dönemlerde Marmaris deyince akla ilk gelen yer Selimiye Köyü olmaktadır. Adı köy olsa bile bugün daha çok hareketli ve şirin bir tatil beldesi olarak anılıyor. Ancak buna rağmen köy kimliği yerlileri ve manzarası sayesinde hala mevcut durumda.

Kayaköy, Fethiye / Muğla

9- Kayaköy, Fethiye / Muğla

Fethiye’nin en özel köylerinden birisi olan Kayaköy, coğrafi yapısı ile dikkat çekmektedir. Bu köy de son dönemlerin en popüler tatil beldelerinden birisi haline gelmesine rağmen, hala eski halini korumaktadır.

Kaleköy, Kaş / Antalya

10- Kaleköy, Kaş / Antalya

Antalya’nın en meşhur köyü olarak bilinmekle birlikte, popülerliğinin artması sonrası kendisini geliştirmeye başlamış olan bir köydür. Diğer seçeneklere göre daha yoğun bir turist akınına uğradığı bilinir. Yüksek bir rakımda yer alması ile muhteşem Akdeniz manzarasını da sunar.

Uçhisar, Kapadokya

11- Uçhisar, kapadokya

Eski çağlardan beri var olan bu köy, Kapadokya’nın mutlaka görülmesi gereken yerleri listesinde baş sırayı hak ediyor. Evlerinin doğallığı, eşsiz şarap ve yemekleri ile her turistin ilgi odağıdır.

Kaleköy, Gökçeada / Çanakkale

12- Kaleköy, Gökçeada / Çanakkale

Gökçeada’nın en çok rağbet gören köylerinden birisidir. Popülerliği her geçen gün artmasına rağmen, yerlilerinin tutumu sayesinde mevcut halini korumayı da başarmıştır.

Adatepe, Çanakkale

13- Adatepe Köyü / Çanakkale

Çanakkale’nin manzarasını daha iyi şekilde sergileyen ve tepedeki konumu ile huzurlu bir tatil olanağı sunan Adatepe Köyü, yerlilerinin koruması ile hala eskisi gibi doğallıklarına sahiptir.

Mardin ve Köyleri

14- Mardin ve Köyleri

Tarihi ve doğal güzellikler deyince Mardin köylerini anmamak olmaz. Gerçek kimliğini en iyi şekilde korumayı başarmış olan köyler buradadır. Meşhur Mardin evleri de her turistin görmek istediği yerler arasında yer alır.

Gümüşlük, Bodrum / Muğla

15- Gümüşlük, BODRUM / MUĞLA

Bodrum’un en popüler köylerinden birisi olmakla birlikte, mekanları ve konumu itibariyle Türkiye’nin de en çok rağbet gören köy tatillerinden birisini oluşturur. Ege Denizi’nin güzelliği ve Bodrum evleri eşliğinde akşam mekanlarının keyfi yaşanabilir.

Hazındak, Çamlıhemşin / Rize

16- Hazındak, Çamlıhemşin / Rize

Hazındak Köyü, Karadeniz’in en büyük köylerinden birisidir. Rize’nin bu eşsiz yeri eski halini en iyi şekilde korurken, muhteşem bir atmosfer ve temiz hava sunar. Karadeniz lezzetlerini burada denemek ise ayrı bir keyiftir.

Adrasan, Kumluca / Antalya

17- Adrasan, kumluca / antalya

Antalya’nın Kumluca ilçesinde yer alan Adrasan Köyü, uzun sahili ve antik kent bölgelerine olan yakınlığı ile popülerliğini kısa sürede kazanmış bir tatil beldesi olarak kabul edilmektedir.

Doğanbey Köyü, Söke / Aydın

18- Doğanbey Köyü, Söke / Aydın

Ege Bölgesi’nin en şirin köylerinden birisi de Doğanbey Köyü olarak bilinir. Tarlalar, küçük köy evleri ve Ege lezzetleri ile Aydın’da keyifli bir köy tatili yaşanabilir.

Yeşilyurt, Çanakkale

19- Yeşilyurt Köyü / Çanakkale

Çanakkale deyince güzel manzarası ve tertemiz havası akla gelmektedir. Bu güzellikleri içerisinde barındıran Yeşilyurt Köyü, samimi yerlileri ile tatilcilerin odak noktası haline gelmiş durumda. Sahil restoranlarında akşam keyfi yapılabilir ve gün boyu Çanakkale’nin manzarası yaşanabilir.

Güzelcehisar, Bartın

20- Güzelcehisar Köyü, Bartın

Bartın’a yalnızca 17 km uzaklıkta yer alan bu köy, Karadeniz’in en doğal köylerinden birisidir. Eski kimliğini günümüzde aynı şekilde korumaktadır. Evleri, denizi ve manzarası görülmeye değerdir.

Önceki İçerikYağ Yakan Doğal İçecek Tarifleri
Sonraki İçerikSevr ve Lozan Antlaşmaları: Azınlıklar ve Gayrimüslimler

YORUM YAP

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz