Anasayfa Alışveriş Bebek Alışveriş Rehberi

Bebek Alışveriş Rehberi

42
0
Bebek Alışveriş Rehberi

Bebek alışverişi, hem anneler hem de anne adayları için eğlenceli aktivitelerin başında gelir. Anne adayları bebeklerini beklerken heyecanla alışveriş yapar, anneler ise bebekleriyle birlikte bu süreci en güzel şekilde yaşar. Peki ama bebeğiniz için aldığınız her şey doğru mu? Bebek alışverişi nasıl olmalı? Bebek kıyafeti, bebek arabası, bebek odası… Hayatınızdaki en değerli varlık için beğenerek aldığınız eşyalar aslında ona zarar veriyor olabilir mi? Eğer merak ediyorsanız, bebek alışverişi rehberimizde bulacağınız ipuçlarından ilham alabilirsiniz…

Bebek Kıyafet Alışverişi

Bebek kıyafet alışverişi, anne adayları için en eğlenceli alışverişlerden biridir. Günümüzdeki bebek modası alternatifleri düşünüldüğünde, sürekli yeni kıyafetlerin ve aksesuarların piyasaya çıkması bu alışverişi daha güzel hale getiriyor. Ne var ki bebek kıyafet alışverişinde dikkat etmeniz gereken bazı noktalar var. Her ne kadar bebeğinizin cinsiyetine göre beğendiğiniz kıyafetleri almayı hayal etseniz de, bazı noktaları göz önünde bulundurarak alışveriş yapmanız doğru olacaktır. Bebek kıyafeti nasıl seçilir diye düşünüyorsanız bu ipuçları size yardımcı olacaktır.

Bebek Kıyafet Alışverişi

Bebek Kıyafeti Nasıl Seçilir?

Bebek kıyafeti, bebek eşyaları arasında belki de en dikkatli seçilmesi gereken eşyadır. Bir bebeğin hassas cildi ve dünyaya yeni gelmiş bir canlı olarak hayat şartlarına adapte olmaya çalışması, onun için doğru kıyafet seçimini daha önemli hale getiriyor.

Bebek kıyafeti alışverişi yaparken bebeğinizin hassas tenine zarar vermeyecek, mümkünse organik kıyafetler seçmeniz en iyisi olacaktır. Bununla birlikte pamuklu kıyafetler de bebeğinize göredir. Bildiğiniz, güvendiğiniz markaların ürünlerini satın almaya çalışarak daha güvenilir bir alışveriş yapabilirsiniz.

Bebeğinizin kıyafetleri onun narin tenine sürekli dokunacağı için sert kumaşlar ya da katkı maddesi ve boya içeren parçalar cilt hassasiyeti sorunlarına yol açabilir. Bebek kıyafeti alışverişinde en iyi markaları tercih edip en pahalı ürünleri bile satın alsanız mutlaka kıyafetin iç etiketinden ürün bilgilerini kontrol etmeye çalışın.

İlk bebek için kıyafet alışverişi yaparken genelde akıldan çıkan bir nokta vardır: Birçok ebeveyn adayı ve yakınları bebek için beğendikleri her kıyafeti almaya çalışırlar. Bebek kıyafeti alırken bebeğin ne zaman doğacağı, hangi mevsimlerde kaç aylık olacağını hesaba katmayı zaman zaman ihmal edebilirler. Bu nedenle bebeklerin bir çoğu onlar için alınan kıyafetleri doğru zamanda kullanamazlar. Örneğin; bebeğiniz yaz aylarında doğuyorsa ve hediye olarak 0-3 ay kışlık bir tulum aldıysanız o tulumu kullanmanıza imkan kalmayacak. Bu nedenle ay ve mevsim hesaplamasını aklınızdan çıkarmayın.

Bebek kıyafetleri, belki de en az kullanılan bebek eşyaları arasındadır çünkü bir parçayı bebeğinize giydirebileceğiniz maksimum süre 3 aydır. Birçok farklı alternatif olunca bir parçayı en fazla birkaç kez giymeleri kaçınılmazdır. Üstelik bebeklerin hızla büyümeleri, bu süreyi daha kısa hale de getirebilir. Bebeklerin birbirlerine göre farklı kilo ve boyları olmasını da göz önünde bulundurursak; bebeğiniz için tam onun yapısına uygun kıyafetler almaya dikkat edebilirsiniz.

Bebek kıyafetlerindeki en önemli detaylardan biri de kolay giydirilebilmesidir. Birçok bebek kıyafetinde çıtçıtlar olması bunun içindir. Alışveriş yaparken dar olmayan, yaka kısmı sıkmayan, bebeğinize kolayca giydirebileceğiniz ve bezini rahatlıkla değiştirebileceğiniz modelleri alarak rahat edebilirsiniz.

Günümüzde bebek modası ayrı bir sektör oluşturmuş durumda; bu nedenle birçok farklı kıyafet modeli bulmak mümkün. Bu parçalar arasında seçim yaparken boncuklu, nakışlı, küçük düğmelere sahip olanlar gibi ince detaylı olanlardan uzak durmanızda yarar var çünkü bebeğiniz için tehlike arz edebilir. Aynı şekilde fermuar, sıkı gelen lastikler ya da kalın detaylara sahip modeller de bebeğinizin rahatsız hissetmesine neden olabileceğinden yine önerilmeyen parçalar arasında yer alıyor.

Bebek Arabası Alışverişi

Bebek arabası, bebeğinizi güvenle ve rahat bir şekilde taşımanız için en büyük yardımcınız olacaktır; tabi doğru modelini tercih ederseniz…. Birçok farklı model bulunuyor; peki sizin için en doğru seçenek hangisi?

Bebek Arabası Modelleri

Klasik Bebek Arabası

Klasik Bebek Arabası

Klasik bebek arabası modelleri, birçok markada bulunabilen modellerdir. Genellikle büyük ay ve yaşlardaki bebekler için tercih edilir. Katlanabilen klasik modeller, farklı yatış derecelerine sahiptir ve markalara, modellere göre fonksiyon farklılıkları gösterebilir.

Travel Bebek Arabası

Travel Bebek Arabası

Yeni doğan bebeklerden büyük yaşlara kadar birçok ay ve yaşa hitap edebilen, çok fonksiyonlu modellerdir. Travel modeller, merkez bir parçaya takılıp çıkarılabilen ana kucağı, oto koltuğu gibi ayrı parçalara ve birçok yardımcı aparata sahiptir. Böylece bebeğiniz küçükken ona uygun boyutlardaki parçayı kullanabilir, büyüdüğünde ise o zamanki yaşına uyumlu hale getirebilirsiniz. Travel set arabalar genellikle en pahalı modeller olsalar da, çok yönlü kullanımı ve fonksiyonlarıyla oldukça avantajlıdır.

Baston Bebek Arabası

Baston Bebek Arabası

Baston modeller, 1 yaş ve üstü bebekler için kullanışlı olabilen, oldukça hafif ve katlandığında çok yer kaplamayan bir modeldir. Büyük bebek ve çocukların oturarak kullanabileceği pratik bebek arabalarıdır.

Jogger Bebek Arabası

Jogger Bebek Arabası

Son yılların en favori bebek arabalarından biri olan joggerlar, günümüze uygun tasarımı ve görselliğinin yanı sıra üç tekerleği sayesinde hareket açısından da ekstra kolaylık sağlar. Birçok farklı tasarım ve modelini bulmak mümkündür.

Bebek Arabası Seçmek İçin İpuçları

  1. Bebek arabası seçerken ilk düşünmeniz gereken nokta bebeğinizi güvenle taşıyabilmesi olacaktır. Bebeğinize bir zarar gelmeyeceğinden emin olacağınız, güvenilir ve kaliteli bir model seçmek çok önemlidir. Piyasada her bütçeye uygun model bulmak mümkün fakat bunlar arasında kaliteli bir malzemeden yapılmış, yıllar boyu kullanabileceğiniz kadar dayanıklı ve kendi başınıza açıp kapatabileceğiniz kadar hafif olanını bulmanız gerekir. Ayrıca kumaşının, bebeğin yaz- kış rahat edebileceği özel bir kumaş olması artı bir bonus olacaktır.
  2. Bebeğinizin hangi ayda olduğu ve bebek arabasını kullanım amacınız da seçiminizi etkileyecektir. Yeni doğmuş bir bebeğiniz varsa, travel setler sizin için çok kullanışlı olacaktır. Bunun yerine 1 yaşında bir bebeğiniz varsa ileriki zamanlarını da düşünerek kullanabileceğiniz çok yönlü bir model tercih edebilirsiniz.
  3. Model seçimi yaparken dikkat etmeniz gereken bir diğer nokta da çift yönlü kullanımdır. Bebeğiniz küçükse size dönük bir şekilde yolculuk etmesi, hem onun dış dünyadan etkilenmeden size odaklanmasına, hem de sizin onu görerek güvenli bir yolculuk yaptığından emin olmasına yarayacaktır. Daha büyük bebeklerde ise onların çevreyi gözlemlemesi ve sıkılmadan zaman geçirebilmesi için dışa dönük bir kullanım tercih edebilmelisiniz. Ayrıca bebeğinizin oturacağı ya da uyuyacağı zamanların hepsinde bebek arabasında rahat edebilmesi için birçok aşamaya indirilebilen modelleri de satın alabilirsiniz.

Bebek Odası Alışverişi

Bebek Odası Alışverişi

Bebek odası hazırlamak, bir bebeği beklerken yaşanan en heyecanlı anlar arasındadır. Bebeğinizi hayal ederek onun içinde yaşayacağı güzel bir oda hazırlamak, kendi beğenileriniz ve bebeğiniz için uygun olan parçalarla odayı oluşturmak harika. Peki ama oda için gerekli alışverişi yaparken beğenileriniz ya da bebeğinizin cinsiyetinden önce düşünmeniz gereken birçok detay olduğunu biliyor muydunuz? Doğru bir oda nasıl olmalı? İşte ipuçları…

Bebek Odası Nasıl Olmalı?
  • Bebek odası alışverişi öncesinde ilk olarak hayallerinizi düşünün. Bebeğiniz için nasıl bir oda istiyorsunuz, hangi renk ve desenleri kullanmak sizi mutlu eder ya da bebeğiniz için hayallerinizde yarattığınız dünya nasıl; gözden geçirin. Ardından beğeni ve hayalleriniz doğrultusunda doğru bir oda stili oluşturmak için adım atabilirsiniz.
  • Dekorasyon aşamasına gelindiğinde renklerin önemi büyüktür. Biz fark edemesek de renkler, psikolojimiz üzerinde son derece etkilidir. Bebeğiniz için rahatlatıcı ve açık renkler tercih ederek onun huzurlu bir bebeklik geçirmesinde yardımcı olabilirsiniz. Koyu renkler, karmaşık desenler ve boğucu parçalar yerine açık renkler, huzur veren tonlar ve dengeli parçalar tercih edebilirsiniz. Sakinleştiren ve huzur veren krem, açık mavi, toz pembe, açık yeşil gibi tonları deneyebilirsiniz.
  • Oda için mobilya satın alırken, bebeğiniz için en güvenli olanlara yönelmeniz gerekir. Bebeğinize zararı dokunabilecek olan boyalı, plastik içeren, kanserojen katkılar bulunduran ve kalitesiz malzemeden yapılmış olan mobilyalardan kesinlikle uzak durmanız önerilir. Doğal ve ahşap ürünler, organik parçalar, bebekler için zararı olmayan boyalarla boyanmış olan eşyalar ise odanız için uygun olacaktır.
  • Minik meleğinizin odası için alacağınız mobilyaların sizin rahat kullanabileceğiniz parçalar olması da son derece önemlidir. Odanın ölçülerine uygun mobilyalar seçerek düzenli bir görünüm elde edebilirsiniz. Odanız küçükse ve bebeğinizin fazla eşyası yoksa şifonyer tarzı bir dolap ve küçük beşiklerden tercih edebilirsiniz. Yer sıkıntınız yoksa; bebek gardrop modelleri ve ilerde de kullanabilmek adına büyüyen beşikleri de seçebilirsiniz.
  • Bebeğiniz için doğru beşiği seçmiş olabilirsiniz ama doğru yatağı seçebilmek çok daha önemlidir. Bebeklerin gelişmekte olan iskelet yapılarına uyum sağlayabilecek, sentetik değil doğal malzemelerden üretilmiş, kaliteli ve bilinen bir markanın yatağını seçerek bebeğiniz için en doğru şeyi yapmış olabilirsiniz.
  • Odada kullanmak istediğiniz tekstil ürünleri, en az mobilyalar kadar önemlidir. Tabi ki bebek odasının tarzına ve beğenilerinize uygun tekstil ürünlerini seçeceksiniz fakat doğal ve pamuklu kumaşlardan yapılmış uyku seti ve nevresimler, bebeğinizin bir süre sonra üzerinde gezineceği alerjen olmayan halı ve bebeğin uykusunu bölmeyecek koruyuculuğa sahip bir perde seçmek gerekir. Mobilya ve aksesuarlarda bebeğinize zararlı olabilecek küçük parçalar olmamasına da özen gösterin.

Bebek Odası Güvenliği

Bebek Odası Güvenliği
  • Bebek odası söz konusu olduğunda ilk sırada güvenlik gelir. Güvenli bir oda dizaynı ve yerleşimi, yukarıda bahsettiğimiz doğru mobilya seçiminin yanı sıra birçok detaya da sahiptir.
  • Bebek beşikleri, bebeğin zarar görmeyeceği darlıkta ve uzunlukta koruyucu kenara sahip olmalıdır. Bebeğin bir yerini sıkıştırması ya da yanlışlıkla düşmesi gibi durumların önüne geçebilmek için ona en uygun boyutlarda beşiği seçebilirsiniz.
  • Bebek yatağı ve beşiğinin arasında iki parmaktan kısa mesafe bulunması çok önemlidir. Bu durum, bebeğinizin yanlışlıkla bir yerini sıkıştırmasını önleyecektir.
  • En çok bilinen ve en sık yapılan hatalardan biri de bebeğinize zarar verebilecek olan mobilya köşeleri… Bu nedenle birçok mağazada bulabileceğiniz koruma setlerinden satın alarak mobilyaları güvenli hale getirebilirsiniz.
  • Odanın kapısı, penceresi ve dolap kapakları gibi bölümleri çocuk kilidi aparatları alarak istenmeyen kazaları önleyebilirsiniz.
  • Yüksek bebek mobilyaları satın almanız önerilmemekle birlikte, bebeğinize göre yüksek olabilecek her mobilyayı özel aparatlarla duvara sabitleyerek kazaları önleyebilirsiniz.
  • Bebeğinizin yatağını pencereden uzakta konumlandırmanız en güvenli davranış olacaktır; unutmayın.
  • Bebek odasında bulunan prizlere çocuk güvenlik aparatı takmayı ihmal etmeyin.
  • Bebek odalarında duvarlara düşebilecek ağır raf ve tablo gibi dekoratif ürünler asmaktan kaçınmanızda fayda var.
Önceki İçerik2018 İlkbahar-Yaz Saç Trendleri
Sonraki İçerik2018 Trendi Metalik Makyaj Uygulaması

YORUM YAP

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz