Anasayfa Anne & Bebek Karnesi Kötü Olan Çocuğa Nasıl Davranılmalı?

Karnesi Kötü Olan Çocuğa Nasıl Davranılmalı?

16
0
Karnesi Kötü Olan Çocuğa Nasıl Davranılmalı?

Çocuklar için bir karnenin kötü olması özellikle küçük yaşlarda büyük bir psikolojik soruna dönüşmektedir. Bazı çocuklar bu konuda ailelerinin vereceği aşırı tepkilerden korkmakta ve büyük bir panik yaşamaktadırlar. Bu duruma sebep olan elbette yine ailenin kendisidir. Özellikle çocuk yetiştirirken çok küçük yaşlarda çocuğa belirli bir güven duygusu aşılamak gerekir. Bu güven duygusunu oturtan çocuklar, ne kadar olumsuz davranış yaparsa yapsın, ailesinin karşısında cesur olabilir ve yalan söylemez. Sindirilmiş çocuklar bu konuda genellikle güvensiz olmakta ve ailelerine sık sık yalan söyleyebilmektedir.

Her çocuğun karnesi elbette kötü gelebilir. Bu durum eğitim hayatını tamamen belirleyen bir unsur hiçbir şekilde olamaz. Karnesi kötü olan çocuğa nasıl davranılması diye soran ebeveynler için net bir dille söylenmelidir ki, karne hiçbir şekilde bir çocuğa kızmak, bağırmak için bir sebep olamaz. Dikkat ederseniz, karnesi kötü olan çocuklara verdiğiniz tepkiler, bu durumu hiçbir şekilde düzeltmeye yetmez. Bunun yerine çocuğunuzu başarabileceğine inandırır ve bu yönde teşvik ederseniz, başarı kendiliğinden gelecektir.

Çocuklar psikolojik olarak her olumsuz havadan etkilenir. Bu durum da en fazla eğitim hayatlarını etkiler. Çünkü çocuklar günlerinin büyük bölümlerini okullarda geçirmektedir. Aile içinde yaşanacak tüm olumsuz durum çocukları etkilediği için, dolayısıyla çocukları her başarısızlığı biraz da aile ile alakalıdır. Bu durumun bilincini öncelikle farkına varmak gerekir. Kötü karne getiren bir çocuğa bağırmak, hiçbir şekilde olumlu etki yapmaya yetmez. Aile bu durumda iyi bir inceleme yapmalı ve eğer gelen kötü karnenin sebebinin tamamen çocuğun başarısızlığından kaynaklandığına kanaat getirirse, alternatif çözümler üretmelidir. Çocuğa tatil dönemlerinde bazı ek dersler aldırabilir, sosyalleşmesine yardımcı olabilir ve onunla daha sık vakit geçirebilirsiniz. Bunlar bir çocuğun güven duygusunu arttıracaktır.

YORUM YAP

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz