Anasayfa Sağlık Ayakların Su Toplamasının Sebepleri ve Tedavisi

Ayakların Su Toplamasının Sebepleri ve Tedavisi

9
0
Ayakların Su Toplamasının Sebepleri ve Tedavisi

Ayaklarımızın su toplamasının baş sebebi ısıdır. Ayakkabımızı giydiğimizde ayağımız ile ayakkabı arasında bir sürtünme olma durumu varsa ayaklarımızın su toplama ihtimali çok yüksektir. Buna nazaran ayakkabımızın içine giren kum, çakıl ve benzeri maddelerde ayaklarımızın su toplamasına sebep olur. Ayağımızda oluşan nem oranı da ayağımızın su toplamasına yardımcı olur. Buda diğer bir sebeptir ve genelde ter yüzünden olur. Çok yürüdüğümüzde ayaklarımız terler ve su toplayabilir.

Peki, ayaklarımızın su toplamasını nasıl önleriz?

  • Ayaklarımızın su toplamasını en önemli nedenlerinden biri ayakkabımızdır. Düzgün bir ayakkabı seçerek, ayaklarımızı kuru ve serin tutmamız gerekmektedir. Ayakkabı seçimi çok önemlidir. Eğer bot giyiyorsak, ayağımızda oluşan teri dışarı atabilmesi için nefes alabilen bir yapıya sahip olmasına dikkat edelim.
  • Diğer maddemiz ise çorap seçimidir. Pamuklu çorapları kullanmamaya özen göstermemiz lazım çünkü pamuklu çoraplar nemi tutar. Bunun yerine doğa yürüyüşleri için üretilmiş sentetik yünlü çoraplar vardır, bu özel topuk destekli çorapları kullanarak ayaklarımızı rahata kavuşturabiliriz. Ayak derisi çok ince olan kişiler için çift çorap kullanılması daha mantıklıdır, bunun sebebi ise çift çorap ile ayakkabı ile ayak arasındaki sürtüşme azalacaktır.
  • Çok uzun süre yürüyenler için ara sıra mola vermek ve ayakları dinlendirmek çok iyi gelecektir. Ayaklarınızda sürtünme veya nem hissediyorsanız, yürüyüş hızını düşürün. Mola verdiğiniz de ayakkabı ve çoraplarınızı çıkarma şansınız varsa bunu hemen yapın. Birde molada ayaklarınızı yıkama gibi şansınız varsa çok iyi sonuçlar alabilir ve ayaklarınızı rahatlatabilirsiniz. Ancak ayaklarınızı yıkadıktan sonra iyice kurutun ve çorabınızı öyle giyin. Bu durumda varsa yeni bir çorap giymeye özen gösterin.
  • Ayaklarınızın su toplayacağını hissettiğiniz anda bunu en baştan önlemeye çalışmalısınız. Ayaklarımız hemen su toplamaz, ilk olarak su toplanan bölge aşınacaktır ve zamanla su toplamaya başlayacaktır. İşte biz bu durumda gazlı bez ile o bölgeye bir müdahale edersek gayet iyi olacaktır. İnce bir gazlı bezi o bölgeye sararak su toplamayı önleyebiliriz. Gece olduğunda ayağımızın hava alması için bezi sökün ve sabah olduğunda tekrar gazlı bez ile aşınan bölgeyi bağlayın. Ayağınızı “Moleskin” adlı gazlı bezle sararsanız çok daha iyi sonuçlar alabilirsiniz…
Önceki İçerikArı Poleninin Faydaları ve Zararları
Sonraki İçerikErkeklere Bu Mesajları Atmayın

YORUM YAP

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz