Anasayfa Trendomi Ölü Boşluklar Nasıl Değerlendirilir?

Ölü Boşluklar Nasıl Değerlendirilir?

188
0
Ölü Boşluklar Nasıl Değerlendirilir

Dekorasyon için, renk, ışık, konsept, stil seçimleri önemli olmaktadır. Bu doğrultuda evin büyüklüğü ve biçimi seçilecek olan stili ve yaratılmak istenen konsepti etkiler. Her ev istenilen özellikte olmadığı durumlarda pratik ve yaratıcı çözümlerle biçimsiz olan boşluklara değişik tasarımlar kurtarıcı nitelikte olabilir.

Mutfaktaki Ölü Alanlar

Mutfaklarda birçok dolaba ihtiyaç duyulur. Eğer alan kısıtlı ya da biçimsiz bir köşe bulunuyorsa, kahve köşesi olarak planlanabilir. Biçimsiz olan köşeyi kara tahta boyasıyla boyatıp, kupaların ve kahve fincanlarının sergilenebileceği küçük raflarla dekore edilebilir.

Daha fazla dolaba ihtiyaç var ise marangoz ile anlaşıp kullanışlı dolaplar eşyaların yerli yerinde olmasını sağlar. Yine ölü alana duvara monte bir raf ve bir kaç tabure ile mini keyif alanı oluşturulabilir.

Salondaki Ölü Alanlar

Salondaki biçimsiz alanlara en kolay çözüm raflardır. Kitaplarla, çiçek ya da aksesuarlarla dekore edilebilir. Duvara monte bir masa ile laptop konulabilir. Bu sayede küçük ve pratik bir çalışma köşesi olarak kullanılabilir. Film, plak gibi eşyaların sergilenebileceği bir alan da oldukça yaratıcı bir fikir olabilir.

Yatak Odalarındaki Ölü Alanlar

Yatak odalarında eşyaların düzeni için dolaplara ihtiyaç vardır. Eğer büyük dolaplara yer yok ise tavana monte dolaplar, gömme dolaplar, gömme takı dolabı dağınıklığı giderici bir çözüm olarak kullanılabilir.

Koridorda Ölü Alanlar

Koridorlarda biçimsiz bir alanı değerlendirmek için ayakkabı rafı ya da puf konularak dizayn edilebilir. Ölü alana fotoğraflar ile anı köşesi yapılabilir. Eğer çok küçük ise aydınlatma ve ayna ile dekore edilmelidir. Koridorda merdiven bulunuyorsa, merdiven altını dolap olarak tasarlamak yerden tasarruf kazandırır.

Ölü alanları değerlendirmek için çok fazla maliyet gerekmiyor. Sadece yeni fikirler ve bir kaç malzeme ile kullanışlı alanlar oluşturmak mümkün.

Önceki İçerikBireysel Emeklilik Sistemlerine Dahil Olmanız İçin 6 Neden
Sonraki İçerikLale Devri Hangi Padişahın Döneminde Yaşanmıştır?

YORUM YAP

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz