Anasayfa Anne & Bebek Gebelik Boyunca Toplam Kaç Kilo Alınmalıdır?

Gebelik Boyunca Toplam Kaç Kilo Alınmalıdır?

8
0
Gebelik Boyunca Toplam Kaç Kilo Alınmalıdır

Gebelikte kilo alımı kaçınılmaz olmakla birlikte aşırı kilo alımı hem anne hem de bebek sağlığı açısından tehlikelidir. Yüksek tansiyon, diyabet ve iri bebek gibi riskleri artırır. Ayrıca alınan bu fazla kilolar gebelik sonrasında verilemeyen kalıcı kilolara dönüşebileceği için tüm hayatınızı kalp damar sağlığı açısından etkileyebilir.

Gebelik Boyunca Toplam Kaç Kilo Almak Normaldir?

  • Hamilelik öncesi kilonuz fazla ise yani vücut kitle indeksiniz 25 ve üzeri ise 7-10 kilodan daha fazla almanız önerilmez.
  • Hamilelik öncesi kilonuz normal ise yani vücut kitle indeksiniz 19-25 arası ise 11-15 kilo almanızda sakınca yoktur.
  • Hamilelik öncesi kilonuz normalden az ise yani vücut kitle indeksiniz 19 ve altı ise hamilelik boyunca toplam 13-18 kilo arası almanız normaldir.

Gebelikte Günlük Kalori İhtiyacı Ne Kadardır?

Gebeliğiniz süresince günde kaç kaloriye ihtiyacınız olduğu yaşınıza, kilonuza ve gün içinde ne kadar hareket ettiğinize bağlı olmakla beraber günlük olarak ortalama; gebelikte ilk üç ay için 2000 kaloriye, ikinci üç ay için 2200 kaloriye ve son üç ay için 2400 kaloriye ihtiyaç duyarsınız.

Gebeliğinizin ilk üç ayında kilo almanız elzem değildir. İlk üç ay için toplam ortalama 1,5-2 kilo almak yeterlidir. Günde fazladan 150-200 gram kaloriye denk gelen bu miktar ekstra bir kâse ev yoğurdu ile karşılanabilir.

Üçüncü aydan sonra ise ayda 1500-2000 gram alınması uygundur. Bu da günlük ekstra 300 gram kalori almak anlamına gelir.

Ne kadar yediğinizden çok ne yediğinize dikkat ederek hamileliğinizi hem uygun kilo alımıyla tamamlamış hem de bebeğiniz ve kendiniz için sağlıklı beslenmiş olursunuz. Bunun için vücudunuza gereken ekstra kalorileri süt ürünleri ile taze vitamin bakımından zengin meyvelerden; tam tahıllı ürünlerden almaya özen göstermeniz önerilir.

Önceki İçerikGebelikte Sık Görülen Şikayetler ve Pratik Çözümleri
Sonraki İçerikAndrojenik Misiniz Yoksa Östrojenik Mi?

YORUM YAP

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz