Anasayfa Sağlık Bel Neden Ağrır?

Bel Neden Ağrır?

9
0
Bel Neden Ağrır

Bel ağrıları sıkça şikayet edilen rahatsızlıklar arasındadır. Baş ağrısından sonra en çok dert edilen hastalıktır. Kişinin yaşam kalitesini düşüren, sosyal hayatını etkilenen bir rahatsızlıktır. En çok orta yaş insanlarda rastlanır. Psikolojik etkenler, aşırı kilo alımı, hamilelik, uzun süre ayakta kalma, topuklu ayakkabı kullanma, taburede ve sandalyede fazla oturma, hareketsiz olma, stres, büyük göğüslere sahip olma, aşırı ağır yük kaldırma, ani eklem hareketlerinde bulunma vb. bir çok neden sınıflandırılmaktadır. Bel ağrıları çeşitli hastalıklardan da kaynaklı olabilmektedir.

Bel fıtığı, omurgada kayma, mide, karaciğer ve akciğer rahatsızlıklarının bel çevresine etki etmesi, bel omurgasının kireçlenmesi gibi hastalıklar bel ağrısı oluşturmaktadır. Ameliyatla bu hastalıklar tedavi edilir ve bel ağrılarından kurtulmuş olursunuz. Belde oluşan ağrıları hafife almamak gerekir. Bir anda beliniz tutulabilir ve kalıcı fiziksel sorunlar doğurabilmektedir. Bel ağrısından korunmak için uzun süreli ayakta durulmamalı, ağır yük taşımamalı, yere eğilerek değil çömelerek iş yapılmalıdır.

Ortopedik yataklar tercih edilmelidir. Giyilen ayakkabının rahatlığı şıklığından önde tutulmalıdır. Bel bölgesinin rüzgarda kalmasına fırsat verilmemelidir. Kas kasılmasıyla oluşan bel ağrılarında kas gevşetici kremler kullanılabilir. Bel ağrıları için uygulanmakta olan bir çok egzersiz vardır. Bunları gün içinde yaparak ağrılarınızı hafifletebilirsiniz. Eğer bu yöntemlerle ağrınız geçmiyor ise uzman doktorlara başvurmanızda fayda vardır. Bel çekme, bel kıtlatma, belde bardak çekme gibi yöntemler uygulanmaktadır fakat bu yöntemler faydalı değildir. Daha fazla ağrıya ve çeşitli hastalıklara yol açabilmektedir.

Bel Ağrıları İçin Bitkisel Yöntemler Nelerdir?

Zeytinyağı ısıtılır ve ılıması beklenilir. Ağrıyan bölgeye sürülür bir bezle kapatılarak uygulanır. Meşe kabuğu da bel ağrılarında kullanılmaktadır. Su ile kaynatılan meşe kabuğu bir bez yardımıyla ıslatılarak cilde uygulanmaktadır. Kantaron yağı da bölgesel ağrılara iyi gelmektedir.

Önceki İçerikSMA Hastalığı Nedir?
Sonraki İçerikNarkolepsi Nedir?

YORUM YAP

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz