Anasayfa Alışveriş 2018 Yaz Modası Trendleri

2018 Yaz Modası Trendleri

36
0
2018 Yaz Modası Trendleri

Her yıl değişen kadın modası, 2018 yaz modası trendlerinde de bizlere bir sürü yenilik sunuyor. Dünyaca ünlü moda haftalarının defilelerinde karşımıza çıkan birçok trend, 2018 yaz modasının temelini oluşturuyor. Bu yaz kadın modasında her tarza uygun farklı seçenekler bulmak mümkün. Sizler için derlediğimiz bu yazımızda giyimden çantaya, plaj giyiminden ayakkabıya, bu yaz trend olan ve moda dünyasında kullanılan renklerden desenlere kadar 2018 yaz modasına dair birçok ipucunu bulabilirsiniz.

2018 Yaz Giyim Trendleri

2018 YAZ GİYİM TRENDLERİ

Monokrom

2018 yaz giyim trendleri arasında en çok dikkat çekenlerden biri de monokrom olacak. Tek bir rengin, desenin ya da zıt iki rengin kullanıldığı bu stilde araya başka hiçbir renk ya da desen karıştırmadan tercihinize bağlı kalmanız yeterli. Kıyafetlerde monokrom stili yansıtan detayları sık sık göreceğimiz yaz aylarında siz de favori renginizin tonlarını bir arada kullanabilirsiniz!

Hafif ve Salaş

Bu yaz ön planda rahatlık olacak. Hafif kumaşlardan yapılmış salaş üst ve elbiseler bu yazın favorileri olacak. Özellikle birkaç sezondur hüküm süren oversize modası, yaza uygun kumaş ve model seçenekleriyle 2018 yazına da taşınacak. Bu stil, yazın sıcak aylarıyla başa çıkmak için en harika yöntem olacağa benziyor.

Yüksel Bel ve Mom Jeans

Yüksek bel pantolonlar, kış sezonundan beri bir hayli trend. Mom jeans denilen; bedene yapışmak yerine daha salaş bir görünüm oluşturan pantolon modelleri de birkaç sezondur revaçta. Bu yaz, bu iki pantolonu yaza uygun kombinler oluşturarak dilediğiniz gibi tercih edebilirsiniz. Yüksek bel pantolonların her tarza uyum sağlayabilen yapısı, onları 2018 yaz modasının yıldız parçalarından biri haline getiriyor.

Denim Çılgınlığı

Yaz- kış her zaman tercih edilen denim parçalar, bu yazın da favori trendlerinden biri olarak karşımıza çıkıyor. Bu sefer biraz daha farklı: Hem üst, hem de alt parça seçiminde aynı renkte olan denim takımlar oluşturmak ve onu kendi tarzınızda çekici aksesuarlarla tamamlamak. İşte 2018 yaz modasının çılgın trendlerinden biri!

Kalem Etekler

Siz hala kalem eteklerin sadece iş hayatının bir parçası olduğunu mu düşünüyorsunuz? Öyleyse 2018 yaz trendlerinden biri olan kalem etek trendiyle tanışın. Kalem eteklerin üzerine aklınıza gelebilecek her türlü büstiyer, bluz, tişört, gömlek ve daha nicesini giyerek kendi kombinlerinizi oluşturabilir; feminen stili kendi tarzınızla bütünleştirebilirsiniz.

Şortlar

Bu yazın en ferah trendlerinden biri de şort modası. Klasik şortları unutun; 2018 yazında taşlıdan pulluya, dantel detaylıdan geometrik desenliye kadar aklınıza gelebilecek en dikkat çekici, en kısa, en şık şortları göreceğiz.

Dönem Stilleri

Her yıl olduğu gibi bu yaz da vintage bir dönem stiline şahit olacağız. 60’lar ve 80’lerin renkli, geometrik stilini bu yazın favori parçalarına taşıyarak vintage bir etki yaratan bu stili siz de tercih edebilirsiniz.

Rahat Elbiseler

Yaz sıcağından kurtulmak ve modaya uyarken bir yandan da rahatınızdan ödün vermemek istiyorsanız; 2018 elbise trendi tam size göre! Çiçekli, geometrik, çizgili… Sezonun trend desenlerini içeren ve ince kumaştan yapılmış elbiseleri bu yaz her yerde göreceğe benziyoruz.

Büstiyerler

2018 yazının en feminen parçalarından biri olan büstiyerler, aslında kış modasına uyum sağlayacak şekilde hayatımıza çoktan girmişti. Yaz aylarında birbirinden farklı tarz, desen ve kumaştan yapılmış büstiyerleri birçok kombinde kullanabileceğiz. Diğer yaz modası trendleriyle birlikte rahatlıkla tercih edeceğiniz büstiyer trendi, bununla birlikte plaj modasında da kendini gösterecek.

Volan Detayı

Bu yaz elbiselerden eteklere, bluzlerden mayolara kadar her yerde karşımıza çıkan bir trend olan volan detayları, hareketsiz ve sıradan kombinler yerine dikkat çekici ve hareketli parçaları tercih edenlerin favori stili olacak.

Tulumlar

Sadece rahatına düşkün olanların değil, tüm kadınların seveceği bir yaz modası trendi de tulumlar olacak. Çünkü bu yaz göreceğimiz tulum modelleri, sadece alışılmış salaş ve rahat tulumlardan ibaret olmayacak. Pullu, parlak kumaştan, transparan, taşlı, desenli… Aklınıza gelebilecek her tarzda tulum 2018 yaz modasında hayatımızda olacak.

Püsküller ve Tüyler

Bu yaz çok hareketli geçecek çünkü uçuş uçuş püsküller ve tüyler birçok kıyafette ve aksesuarda kendine yer edinecek. Bohem tarzda en çok kullanılan püskül detayı, bu sefer feminen ve farklı parçalarda da bulunacak. Tüy detayları ise şifon elbiselerden bluzlere kadar birçok parçada kullanılacak.

2018 Yaz Ayakkabı Trendleri

2018 YAZ AYAKKABI TRENDLERİ

Platform Ayakkabılar

Topuklu ayakkabılar arasında en rahat ve buna rağmen en çekici görüneni şüphesiz ki platform ayakkabılardır. 2018 yaz ayakkabı trendleri arasında birçok farklı tarza uygun platform ayakkabı göreceğiz. Bu yazın favori renk, desen ve detaylarıyla süslenmiş olan platform ayakkabıları yine bu yazın kıyafet trendlerinden olan elbiselerden kalem eteklere kadar her türlü kombini tamamlamak için tercih edebilirsiniz.

Kapalı Sandaletler

Hem sandalet rahatlığı ve havadarlığı, hem de günlük kullanım ve iş hayatı için ideal olan bir ayakkabı modeli artık hayal değil! Kapalı sandalet modelleri, bu yazın çok yönlü kullanılan ayakkabılarından biri olmaya şimdiden aday!

Rahat Sandaletler ve Çoraplar

Sandaletin içine çorap giyenleri modadan anlamıyor diye yargıladığınız oldu mu hiç? Öyleyse onlardan özür dilemenin zamanı geldi. Çünkü bu yazın en favori trendlerinden biri, farklı sandalet modellerinin içine çorap giymek! Rahatından ödün vermek istemeyenler ve gün içinde düz sandaletleri kullanmayı sevenler bu yaz hem rahat olmaya devam edecek, hem de trendlere uygun bir görünüm elde edecekler. Düz ve rahat sandalet modelleri, bu yazın trendlerine uyum sağlayan birbirinden farklı stillerle karşımıza çıkıyor.

Kare Topuklar

Topuklu ayakkabı modelleri arasındaki bir diğer rahat model olan kare topuklu ayakkabılar, hem şık kombinleri tamamlamak hem de yaz kombinlerine hareket katmak için bu yaza da misafir oluyor. Kare topuklar, şimdiden 2018 yaz trendleri arasında kendine büyük bir yer edinmiş durumda.

Spor Ayakkabılar

Spor ayakkabılar, artık klasik formlardan çok uzakta ve amacı dışına çıkarak günlük kombinlerin vazgeçilmez bir tamamlayıcısı haline gelmiş bulunuyor. Birçok ünlü ve tanınmış marka, klasik spor ayakkabı formundan oldukça uzak olan, farklı formda ve birçok renk- desen seçeneğinde spor ayakkabılar üretmeye başladı. 2018 yaz ayakkabı trendleri arasında bu spor ayakkabı modellerini sık sık göreceğiz.

Saten Detaylar

Saten detaylar, bu yaz ayakkabı modellerinde sık sık karşımıza çıkacak. Saten denildiğinde aklınıza topuklu ve klasik ayakkabılar gelmesin; bu yazın ayakkabı modelleri arasında saten spor ve casual ayakkabı modellerini de göreceğiz.

Tüy Detaylar

2018 yaz modasında kıyafetlerde kullanılan tüy detaylarını ayakkabılarda da kullanabileceğiniz. Birçok ünlü marka çoktan kendi tüy detaylı ayakkabılarını üretti bile!

2018 Yaz Çanta Trendleri

2018 YAZ ÇANTA TRENDLERİ

Bel Çantaları

90’lı yılların yükselen yıldızı bel çantaları, özellikle rahat kullanımı ve hafifliğiyle bu yazın da tercihi olacak. Alışılmış, klasik bel çantası modelleri yerine birçok ünlü markanın üretimi olan süslü, detaylı, farklı materyaller kullanılmış bel çantalarını her yerde göreceğiz. Bununla birlikte klasik bel çantası formu yerine kare, oval, yuvarlak, kalp şeklinde gibi birçok forma sahip bel çantası modeli de yine hayatımıza girecek.

Patchwork Trendi

Kış aylarından beri kullandığımız patchwork trendi, 2018 yaz çanta trendlerinde de varlığını sürdürecek. Bu yaz birçok çanta modelinde parça parça görünüm yaratan patchwork yansımasına şahit olacağız. Özellikle sezonun trend olan renk ve desenlerini bir arada kullanan modeller ön plana çıkacağa benziyor.

Transparan Çantalar

Artık çantalarda şeffaflık dönemi başlıyor! Çantanızın içine ne koyduğunuza çok dikkat edin çünkü transparan çantalar, gizlilikten hoşlanmayan ve farkını ortaya koymak isteyenler için bu yazın en dikkat çekici trendlerinden biri olmaya geliyor.

Yuvarlak Çantalar

Yuvarlak formun çekici görüntüsü, 2018 yazında çantalarda da görülecek. Klasik kare ve dikdörtgen çantalardan sıkılanlar için, el çantasından sırt çantasına kadar birçok farklı çanta modelinde yuvarlak formda örnekler görülecek.

Minimalist Çantalar

2018 kış modasında da gördüğümüz, özellikle sırt çantalarında yükselişe geçen milimalist modelleri 2018 yaz modasında da görmeye devam edeceğiz. Olduğundan çok daha küçük ve sevimli çanta modelleri, minicik sırt çantaları ve oldukça ufak clutchlar bu yazın favori çanta modelleri arasında yer alacak.

2018 Yaz Plaj Modası

2018 YAZ PLAJ MODASI

Omuz ve Kol Detayları

Bu yaz plajlarda karşımıza çıkacak olan mayo, bikini, mayokini ve tankini modellerinde en çok dikkat çeken detay omuz ve kol detayları olacak. Hem kol bölgesinde fazlalıkları olanları mutlu edecek, hem de seksi ve dikkat çekici bir görünüm elde etmek için plaj kombinlerine hareket katacak olan bu detaylar; volanlar, fırfırlar, danteller, şeritler gibi farklı tarz ve modellerde görülecek.

Püskül Detayları

Kıyafetlere püsküller eklendi, ayakkabılar püsküllü üretildi. Şimdi sıra 2018 yaz plaj modasında. Püskül detaylı bikini ve mayo modelleri, sade modeller yerine hareketli olanları tercih ederek plajlarda dikkat çekmek isteyenler için farklı bir alternatif olacak.

Dantel ve Tüllü Modeller

Artık mayolar, klasikten oldukça uzak ve sadece denize girmek için giyilen bir giysi olmaktan sıyrılmış durumda. Yaz modasının en farklı ve dikkat çeken tasarımları artık plaj modası ürünleri için üretiliyor. Dantel ve tül detaylı mayolar, klasik mayo modellerini hareketli hale getirmek için üretilmiş ve birçok dekolte bölgesine dantel ya da tül detayı eklenmiş modeller olarak bu yazın star parçaları olmaya şimdiden hazır haldeler!

Baskılı Mayolar

Tek parça, düz ve tek renk mayolar hemen hemen her devirde kendine yer edinmiş durumdaydı. 2018 yaz modasında ise üzerinde belirli motto ve şekillerin baskısı olan mayo modelleri dikkatleri üzerine çekecek. Özellikle genç mayo modelleri arasında baskılı mayoları çok göreceğiz.

Çizgili Modeller

Bu yılın bir diğer plaj modası trendi ise çizgili modeller. Enine ya da boyuna çizgilerle süslenmiş, monokrom ya da rengarenk çizgileri bulunan mayo ve bikini modellerini 2018 yaz aylarında tercih edebilirsiniz.

Yüksek Bel Modeller

Oldukça retro görünen yüksek belli bikini modelleri, 2018 yaz plaj modası içinde de kendine büyük bir yer edinmiş durumda. Bununla birlikte sadece retro modellerde değil, sezonun diğer trendleriyle bütünleşmiş olan ve modern görünen yüksek belli bikiniler de üretiliyor.

Sportif Tasarımlar

Plajda rahatlıktan yana olanların çok seveceği sportif tasarımlar, fermuarlı mayolardan yüzücü mayolarına kadar geniş bir skalaya sahip. Hem sportif görünüm, hem de rahat hareket etme olanağı sunan sportif plaj giyim ürünleriyle yazın tadını çıkarabilirsiniz.

Şerit ve Dekolteler

Sezonun en dikkat çekici plaj giyim trendlerinden biri de şeritli ve dekolteli modeller olacak. Diğer trendlere eklenen dekolte ve şerit detayları, plajlarda tüm gözleri üzerinize çekebilir. Yüksek belli modellerin alt parçalarına eklenmiş şerit ve pencereler ya da sıradan bir mayonun bel bölümüne açılmış dekolteler… Birçok trendi bir arada sunan bu modeller, 2018 yaz plaj modasına tamamı ile uyumlu olacak!

2018 YAZ MODASI RENK ve DESEN TRENDLERİ
Mavinin Tonları

2018 yaz modası renk ve desen trendleri arasında en soft, en rahatlatıcı ve en güzeli hangisi diyorsanız; mavinin tonları size tüm bunları vermeye hazır! Özellikle gökyüzü mavisi ve açık mavi gibi yumuşak tonlar giyimden aksesuarlara kadar birçok alanda karşımıza çıkacak.

Duman Gri

Gri rengin birçok farklı renge uyum sağladığı bilinir. Özellikle kırmızı ya da pembe gibi çekici renkleri tamamlamak için duman gri rengini bu yaz dilediğiniz gibi kullanabilirsiniz.

Sarı

Sarının birbirinden farklı tonunu 2018 yazında birçok kıyafet, çanta ve ayakkabıda görebilirsiniz. Özellikle sarı ceketler, kot montlar, gömlekler bu yaz çok revaçta olacak.

Koyu Yeşil

Yeşilin en koyu tonları, kış modasında olduğu gibi yaz modasında da kendi yerini edinecek. Derin ve yoğun etkisiyle koyu yeşil tonlarını özellikle gece kıyafetleri ve özel günlerde tercih edebilirsiniz.

Kırmızı

Her sezonda kendine büyük bir yer kazanabilen kırmızı, 2018 yazında da yine trend olmaya devam ediyor. Cazibeli ve çekici kombinler yaratmak için siz de kırmızının gücünden yararlanabilirsiniz.

Lavanta ve Mor

Lavanta renginin yumuşaklığı, insanı dinginleştiren soft tonu bu yazın favori rengi olmaya aday. Bununla birlikte morun farklı tonları da renkli kombinleri sevenler için bir tercih niteliğinde olacak.

Çizgili Desenler

Plaj modası başta olmak üzere birçok giyim ürününde çizgili desenler kullanılacak. Özellikle dikey çizgili ve monokrom renklerden oluşan parçalar, 2018 yaz modasının gözdesi olacaklar.

Çiçekli Desenler

Bu yaz elbiseler ve etekler başta olmak üzere birçok kıyafette birbirinden farklı çiçek desenleri trend olacak. Ön planda ise 60’lı yılların rengarenk çiçek desenli parçalarına benzeyen kıyafetler göz dolduracak.

Baskılı Desenler

Baskılı desenler, kış aylarından beri dikkat çekmeye devam ediyor. 2018 yaz modası desenleri arasında motto baskıları, ilüstrasyon ve ünlü karakterlerin baskıları, sanat eseri baskıları, karikatürler, tropikal gibi birbirinden farklı baskı modelleri çok kullanılacak.

Puantiye Desenleri

Eski yılların retro kıyafet modellerinde sık sık karşımıza çıkmış olan puantiyeler, bu yıl yeniden ön plana çıkıyor. Siyah- beyaz puantiye desenli birçok kıyafet ve aksesuar 2018 yaz modasının temelini oluşturuyor.

Karmaşık Desenler

2018 yaz modasında farklı desenlerin bir arada kullanıldığı kumaşlardan üretilmiş kıyafetleri kullanabilirsiniz. Bununla birlikte karmaşık desenler içeren ayakkabı ve çantaları sade kombinleri hareketlendirmek için kullanabilirsiniz. Son olarak farklı desenlerdeki alt ve üst parçalarla kendi karmaşık desen trendinizi oluşturabilirsiniz!

Önceki İçerik2018 Trendi Metalik Makyaj Uygulaması
Sonraki İçerik2018 En Yeni Erkek Saç Modelleri

YORUM YAP

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz